Redactia.ro
Home » Știri » Raed Arafat, despre valul patru al pandemiei: ”Există posibilitatea de a apărea oricând”

Raed Arafat, despre valul patru al pandemiei: ”Există posibilitatea de a apărea oricând”

Raed Arafat, despre valul patru al pandemiei

Șeful DSU, Raed Arafat, a făcut declarații despre valul patru al pandemiei, față de care mulți români se tem că ar apărea în toamnă. După o ședință de Guvern, de miercuri, Raed Arafat a spus că există oricând posibilitatea de a lua amploare un nou val de îmbolnăviri.

Raed Arafat, despre valul patru al pandemiei: ”Există posibilitatea de a apărea oricând”

Raed Arafat a declarat, miercuri, că în prezent nu sunt semne care să indice apariția valului patru al pandemiei, dar totul depinde de evoluția cazurilor de îmbolnăviri.

“Fără să intrăm în speculaţii, posibilitatea de a apărea un nou val există oricând, prin noi variante, prin diferite metode sau situaţii. Se adaptează totul la situaţia epidemiologică, dacă începe să se agraveze, dacă începe să apară ceva. La acest moment, nu avem astfel de semnale. Noi stăm bine de ceva timp, dar avem o perioadă de răgaz în care trebuie să ne pregătim şi cea mai importantă pregătire rămâne vaccinarea şi respectarea regulilor”, a declarat Arafat, după şedinţa de Guvern de miercuri, potrivit News.ro.

Raed Arafat: ”Nu avem probleme la ATI”

De asemenea, Raed Arafat a mai spus că nu mai sunt probleme la secțiile de Terapie Intensivă și că situația scăderii numărului de infectări se datorează celor peste patru milioane de români vaccinați anti-Covid.

“Acum nu avem probleme la ATI, în multe locuri s-au dat înapoi pentru situaţiile obişnuite, adică nu pentru COVID. Dar există planurile şi posibilitatea să revenim la nevoie, ne pregătim pentru readaptarea sistemului. Totuşi, avem peste 4 milioane de oameni vaccinaţi care au efectul lor pentru încetinerea răspândirii virusului. Chiar dacă nu am auns la cifra pe care o vrem, cei peste 4 milioane au efectul lor”, a arătat el.

Cât de eficiente sunt vaccinurile împotriva tulpinii indiene Covid. Explicația lui Arafat

Se spune că tulpina indiană de coronavirus este mai gravă decât cea britanică sau originală. Totodată, tulpina indiană a virusului nu ar putea fi combătută prin vaccin. Raed Arafat contrazice acest fapt și clarifică faptul că vaccinul este eficient și împotriva tulpinii indiene.

“Până acum, vaccinurile au o eficienţă variabilă, sunt studii care arată, unele poate mai puţin sau mai mult, dar nu înseamnă că nu au efect şi nu sunt eficiente. Se analizează dacă trebuie suplimentarea de doze cu anumite modificări. O să vedem. La acest moment, vaccinarea protejează şi reduce şansa să ai o formă gravă inclusiv cu tulpina indiană, din ce ştim, a afirmat el.

Pe data de 9 iunie, autoritățile au raportat doar 140 de cazuri noi de îmbolnăvire cu Covid19. În total, România are 1.079.294 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus, iar  1.043.482 de pacienți sunt vindecați.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: