Redactia.ro
Home » Știri » Elon Musk îl acuză pe Bill Gates. Fondatorul Microsoft ar fi făcut plasamente de tip short-selling pentru acţiunile Tesla

Elon Musk îl acuză pe Bill Gates. Fondatorul Microsoft ar fi făcut plasamente de tip short-selling pentru acţiunile Tesla

Elon Musk l-a acuzat pe cofondatorul Microsoft, Bill Gates de plasamente de tip short-selling pentru acţiunile Tesla, spun cei de la news.ro, conform Reuters.

Elon Musk, acuzații la adresa lui Bill Gates

Într-o postare de pe platforma online Twitter, de vineri, CEO-ul Tesla, Elon Musk a recunoscut că l-a întrebat pe Gates „dacă vinde în lipsă acţiuni ale producătorului de maşini electrice.”:

„Când investitorii scurtează o acţiune, ei pariază că preţul activului va scădea.

Am auzit de la mai mulţi oameni de la TED că Gates mai avea jumătate de miliard învestită în short-selling cu acţiuni Tesla, motiv pentru care l-am întrebat, aşa că nu este tocmai secret”, a spus Musk în tweet.

El a răspuns la întrebarea unui utilizator de Twitter, dacă o captură de ecran a unei presupuse conversaţii text între cei doi miliardari era reală.

Răspunsul şefului Tesla a fost:”Da, dar nu l-am divulgat la NYT. Trebuie să fi obţinut-o prin prietenii prietenilor.”

În schimbul de mesaje care nu a putut fi verificat independent de CNBC, Musk l-a întrebat pe Gates:”Mai aveţi o poziţie scurtă de jumătate de miliard de dolari faţă de Tesla?” La care Gates a răspuns: ”Îmi pare rău să spun că nu am închis-o. Aş dori să discut despre posibilităţile filantropice.”

Musk a răspuns:

”Îmi pare rău, nu pot să vă iau în serios filantropia cu privire la schimbările climatice când aveţi o poziţie scurtă masivă împotriva Tesla, compania care face cel mai mult pentru a rezolva schimbările climatice.”, relatează aceeași sursă.

Bill Gates: „Ceea ce face Tesla sunt lucruri uşoare, cum ar fi maşinile de pasageri”

Un purtător de cuvânt al lui Bill Gates nu a fost imediat disponibil pentru comentarii atunci când a fost contactat de CNBC.

Gates i-a spus, anul trecut, scriitoarei de opinie de la NYT Kara Swisher:

”Este important să spunem că ceea ce Elon a făcut cu Tesla este una dintre cele mai mari contribuţii la combaterea schimbărilor climatice pe care cineva le-a făcut vreodată. Şi ştii, subestimarea lui Elon nu este o idee bună.”

Dar a continuat să adauge că ceea ce face Tesla sunt ”lucruri uşoare, cum ar fi maşinile de pasageri”.

Gates a subliniat necesitatea de a avea un impact mai mare asupra schimbărilor climatice prin abordarea altor industrii.

”Practic, nu facem suficient pentru lucrurile dure: oţel, ciment, carne”, a spus el la acel moment. „Şi, din păcate, lucrurile la care se gândesc oamenii, electricitatea, maşinile de pasageri, reprezintă o treime din problemă. Deci trebuie să lucrăm la două treimi.”, potrivit aceleași surse.

 Elon Musk și Bill Gates nu sunt la primul dezacord public

Cei doi nu sunt la primul dezacord public:

„Când Gates a dezvăluit în 2020 că şi-a cumpărat un Porsche Taycan complet electric, un utilizator de Twitter a întrebat: ”Mă întreb de ce Bill Gates a decis să folosească Taycan în loc de Tesla”.

Musk a răspuns într-un tweet: ”Conversaţiile mele cu Gates au fost dezamăgitoare,ca să fiu sincer”.

Musk a mai speculat anterior cu privire la posibilitatea ca Gates să scurteze acţiunile companiei sale.

Întrebat despre aceste comentarii şi dacă scurtează acţiuni Tesla, Gates a spus anul trecut pentru CNBC: ”Nu vorbesc despre investiţiile mele, dar cred că ar trebui să fie foarte mândru de ceea ce a făcut”.

Într-un interviu acordat Bloomberg, tot în februarie 2021, Gates a spus că şi-ar fi dorit să fi fost ”mai mult pe partea investiţiilor lungi” în Tesla, atunci când a fost întrebat despre afirmaţiile lui Musk,” relatează news.ro.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: