Redactia.ro
Home » Sport » Emanuel Gyenes, locul 23 în Raliul Dakar! Peterhansel, al 14-lea titlu

Emanuel Gyenes, locul 23 în Raliul Dakar! Peterhansel, al 14-lea titlu

Emanuel Gyenes, Raliul Dakar, Raliul Dakar, Stephane Peterhansel

Singurul român care a rămas în celebra cursă, Emanuel Gyenes a terminat competiția din Arabia Saudită pe locul 23. La clasa moto, câștigător în 2021 este argentinianul, Kevin Benavides. Și anul acesta a avut loc o tragedie. Pilotul Pierre Cherpin a murit în urma unui accident.

Raliul Dakar 2021 s-a încheiat cu etapa a 12-a desfășurată între Yanbu şi Jeddah, pe 200 km. La ediția a 43-a, clasa moto a fost câștigată de Kevin Benavides, de la Honda. Argentinianul a fost urmat la general de americanul Ricky Brabec, tot de la Honda și de britanicul Sam Sunderland (KTM). Ricky Brabec nu a mai reușit performanța din ediția trecută când a terminat pe locul 1.
În ultima etapă primul a sosit Ricky Brabec urmat de Benavides, la 02 min 17 sec, şi de austriacul Matthias Walkner (KTM), la 04 min 13 sec. Gyenes a încheiat ziua pe poziția 24.

Emanuel Gyenes, locul 23 în clasamentul general

În clasamentul general românul a terminat pe locul 23, la 08 h 48 min 14 sec de câştigător. La clasa Malle Moto (fără asistenţă tehnică), sportivul din Satul Mare a încheiat pe podium, pe locul 2. Anul trecut, Emanuel Gyenes a fost campionul clasei Malle Moto. La clasa Marathon s-a clasat al doilea, la 05 h 06 min 39 sec de spaniolul Tosha Schareina. Românul a câștigat această clasă de două ori în 2011 și 2015. Pentru sportivul român aceasta a fost a 11-a participare la celebrul Raliul Dakar. În anul 2016 a obținut cea mai bună clasare, locul 14, la general.

Tragedie în Dakar

Și în acest an, raliul este umbrit de o tragedie. Motociclistul francez Pierre Cherpin a murit, după accidental din 10 ianuarie. Sportivul a decedat în timp ce era transferat cu avionul în Franța. El fusese operat de urgență la spitalul Sakaka. A rămas în comă indusă, iar medicii au decis să-l transfere la Lille. Pierre Cherpin s-a accidentat la kilometrul 178, iar medicii l-au găsit inconștient. Tânărul pilot Pierre Cherpin participa pentru a 4-a oară la Raliul Dakar.

Peterhansel a câștigat la clasa auto

La clasa auto, Raliul Dakar a fost câștigat de celebrul Stephane Peterhansel și colegul său Edouard Boulanger. Francezii s-au clasat pe locul trei în ultima etapă, câștigător fiind spaniolul Carlos Sainz (locul trei la general). Peterhansel are în palmares șase trofee la moto și opt la auto, la Raliul Dakar. Primul succes l-a obținut la moto, în 1991.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: