Redactia.ro
Home » Știri » Emmanuel Macron, reacție după convorbirea de 90 de minute cu Vladimir Putin: „Ce e mai rău abia urmează!”

Emmanuel Macron, reacție după convorbirea de 90 de minute cu Vladimir Putin: „Ce e mai rău abia urmează!”

Emmanuel Macron, reacție după convorbirea de 90 de minute cu Vladimir Putin

Emmanuel Macron, reacție după convorbirea de 90 de minute cu Vladimir Putin. Președintele Franție și liderul Rusei au avut cea de-a treia discuție telefonică. Emmanuel Macron l-a avertizat pe Vladimir Putin asupra situației pe care a provocat-o, dar președintele rus i-a transmis lui Macron că își va atinge obiectivele și va demilitariza Ucraina.

Emmanuel Macron, reacție după convorbirea de 90 de minute cu Vladimir Putin: „Ce e mai rău abia urmează!”

Președintele Franței, Emmanuel Macron și liderul rus, Vladimir Putin, au avut cea de-a treia discuție telefonică. Liderul francez i-a spus lui Putin că acțiunile sale au ucis multe vieți și l-a avertizat să oprească masacrul din Ucraina. Cu toate astea răspunsul lui Vladimir Putin este de-a dreptul șocant. Președintele rus i-a transmis lui Macron că Moscova își va atinge obiectivele și va demilitariza cu succes Ucraina. De asemenea, Emmanuel Macron i-a transmis lui Putin că face o greșeală imensă, sfătuind-ul să se oprească. „Te minți singur. Va costa scump țara ta, care va ajunge izolată, slăbită și sub sancțiuni pentru o perioadă foarte lungă de timp”, i-a transmis Macron lui Putin, potrivit presei franceze.

Palatul Elyse a emis un comunicat de presă, în care se menționează că „potrivit opiniei președintelui Macron, ce este mai rău abia urmează să vină”, având în vedere cele transmise de președintele rus. Conform BFMTV și LeFigaro, Macron este de părere că obiectivul lui Vladimir Putin este de a cuceri întreaga Ucraina. Discuția dintre cei doi lideri a avut loc la solicitarea președintelui Putin, a spus premierul francez Jean Castex la postul TF1. „Situaţia de pe teren este, incontestabil, foarte proastă. Se pare că Vladimir Putin îşi menţine poziţiile, dorinţa de demilitarizare a Ucrainei, capitularea Ucrainei, iar acest lucru, evident, este inacceptabil”, a adăugat acesta.

Palatul Elysee a precizat că cele spuse de Putin nu i-a liniștit absolut deloc. „Te minți singur. Va costa scump țara ta, țara ta va ajunge izolată, slăbită și sub sancțiuni pentru o perioadă foarte lungă de timp’”, i-a mai spus președintele Macron lui Vladimir Putin, a mai precizat un oficial al administrației prezidențiale franceze.

Kremlinul a mai spus că Putin i-a spus președintelui francez că scopurile operațiunii Rusiei în Ucraina, și anume obținerea statutului de neutralitate și demilitarizarea țării, vor fi obținute până la urmă. Vladimir Putin a mai spus că orice încercare a Kievului de a întârzia negocierile nu vor face decât să determine Rusia să își sporească lista de solicitări. Miercuri, Macron a transmis că va menține legătura cu președintele Vladimr, pentrub a încerca să îl convingă să renunțe la arme. Șeful statului francez a spus că oferă ajutor în negocierile dintre reprzentanții Rusiei și Ucrainei.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: