Redactia.ro
Home » Homepage » Epidemie de gripă în România: bilanțul deceselor a ajuns la 31

Epidemie de gripă în România: bilanțul deceselor a ajuns la 31

gripă

Gripa continuă să facă victime în România. Alte două persoane au murit din cauza gripei, numărul celor uciși ajungând la 31, a transmis Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică.

Autoritățile au declarat săptămâna trecută epidemie de gripă. La momentul respectiv erau înregistrate 7.022 cazuri de gripă clinică și 18 de decese.

Ultimele două persoane care și-au pierdut viața sunt din Argeş şi Iaşi. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 68 de ani, din judeţul Argeş, având condiţii medicale preexistente, dar nevaccinat antigripal, confirmat cu virus gripal tip A, subtip H3, şi un altul de 46 de ani, din judeţul Iaşi, care, de asemenea, avea condiţii medicale preexistente. Nu era vaccinat antigripal, fiind confirmat cu virus gripal tip A, subtip (H1)pdm09.

Gripa închide școlile una câte una

Gripa continuă să se răspândească în școlile din România, până la această oră fiind afectați de suspendarea cursurilor mai bine de 3.600 de elevi. Potrivit Ministerul Educaţiei şi Cercetării, de suspendarea cursurilor sunt vizate unităţile şcolare din 16 judeţe şi Capitala, transmite Agerpres.

Cele mai multe unităţi de învăţământ închise parţial sunt în Bucureşti – 55 şi în judeţul Braşov – 14. În Cluj sunt 9 unităţi şcolare închise parţial, în Constanţa – 5, Sălaj – 4, Suceava – 3, iar în Alba, Dâmboviţa şi Teleorman – câte 2. În judeţele Călăraşi, Ialomiţa, Iaşi, Ilfov, Maramureş, Mureş, Olt şi Sibiu este închisă câte o unitate şcolară.

Cum scapi de răceală cu ajutorul uscătorului de păr

Specialiștii britanici afirmă că banalul uscător de păr ne poate ajuta să scăpăm de răceală. Potrivit unui studiu, aerul cald face bine unei persoane atunci când este răcita sau are gripă. Conform cercetarii, persoanele care au inhalat aer cald în perioada în care răceala le-a făcut zile fripte s-au făcut mai repede bine decât cele care s-au rezumat doar la medicamente.

Cea mai bună metodă de a beneficia de aer cald este să apelezi la foen. Uscătorul de păr trebuie setat pe cald, nu pe fierbinte. Apoi, trebuie ținut în așa fel încât curentul să nu vină chiar în față. Această metodă ar trebui să dureze aproximativ 20 de minute.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: