Redactia.ro
Home » Știri » Epidemiologii îi avertizează pe români: „Anunțați imediat medicul dacă aveți aceste simptome”

Epidemiologii îi avertizează pe români: „Anunțați imediat medicul dacă aveți aceste simptome”

raspandire coronavirus romania

Odată cu noile măsuri de relaxare, intrate în vigoare la 15 iunie, s-a semnalat creșterea numărului de români infectați cu noul coronavirus. Specialiștii sunt de părere că românii s-au relaxat prea mult și că ignoră gravitatea situației. De aceea, fac apel către populație a de fi în alertă și de a lua măsurile corecte în caz de infectare cu noul coronavirus.

Epidemiologii fac apel la români să respecte regulile

Românii au început să ignore, în număr din ce în ce mai mare, regulile impuse de specialiștii, iar asta se vede în bilanțul zilnic al pacienților infectați cu noul coronavirus. Epidemiologii spun că e foarte important să păstrăm distanța fizică, să purtăm masca și să anunțăm organele competente atunci când avem suspiciuni legate de infectarea cu noul coronavirus.

Specialiștii: „Anunţați ori consultați un medic în cazul apariţiei manifestărilor caracteristice bolii”

Societatea Română de Epidemiologie a postat un mesaj adresat românilor, pe site-ul oficial, prin care le-a reamintit cum să procedeze pentru a limita răspândire ori contractarea virusului SARS CoV2.

„Societatea Română de Epidemiologie este îngrijorată din cauza creşterii constante în ultima săptămână a numărului de cazuri la 300 de cazuri pe zi de infecţie SARS-CoV-2 şi a peste 10 decese COVID-19 produse zilnic.
Din această cauză, rugăm insistent populaţia să respecte următoarele măsuri: anunţarea sau consultarea cu un medic în cazul apariţiei manifestărilor caracteristice bolii; păstrarea distanţării fizice de cel puţin 1,5 m între persoane în spaţiile închise sau în orice circumstanţă în care sunt prezenţi mai mulţi indivizi; evitarea constituirii unor grupuri mari de persoane, peste numărul recomandat; purtarea măştii în spaţii închise sau ori de câte ori este necesară interacţiunea dintre două sau mai multe persoane; igiena prin decontaminarea frecventă a mâinilor cu apă şi săpun şi/sau cu soluţie hidroalcoolică; decontaminarea obiectelor sau suprafeţelor utilizate sau atinse de mai multe persoane; respectarea recomandărilor autorităţilor şi metodologiilor prin care se realizează activităţile individuale sau a grupurilor de persoane, ca urmare a măsurilor de relaxare aflate în vigoare.

Revenirea la normalitate este posibilă numai cu condiţia scăderii constante a numărului de cazuri şi a deceselor, iar implementarea măsurilor necesare de relaxare, prevăzute în etapele următoare, depinde de respectarea reglementărilor reamintite şi manifestarea spiritului civic din partea fiecărui cetăţean al acestei ţări”, se arată în comunicatul transmis de reprezentanții Societății Române de Epidemiologie.

Etichete: