Redactia.ro
Home » Monden » Era sau nu vaccinat Petrică Mîțu Stoian. Artistul a fost infectat cu COVID-19

Era sau nu vaccinat Petrică Mîțu Stoian. Artistul a fost infectat cu COVID-19

GALERIE FOTO (3) Era sau nu vaccinat Petrică Mîțu Stoian

Era sau nu vaccinat Petrică Mîțu Stoian. Artistul a încetat din viață sâmbătă seara, într-un spital din Reșița. Interpretul de muzică populară a fost internat într-o clinică privată din Caraș-Severin, iar sâmbătă s-a simțit rău, fiind transferat în stare gravă la unitatea medicală din Reșița. Din păcate, medicii nu au mai putut face nimic pentru a-l salva. Cu toate astea, lumea se întreabă dacă artistul era sau nu vaccinat împotriva coronavirusului.

Era sau nu vaccinat Petrică Mîțu Stoian. Artistul a fost infectat cu COVID-19

Era sau nu vaccinat Petrică Mîțu Stoian. Moartea artistului i-a șocat pe artiștii de muzică populară. Solistul s-a stins din viață într-o unitate spitalicească din Reșița, acolo unde se recupera după infecția cu COVID-19. Artistul a reușit să se vindece de coronavirus, dar ulterior s-a confruntat cu o mulțime de simptome grave post-COVID19.

Familia artistului susține că Petrică Mîțu Stoian a contactat virusul, deși era vaccinat cu schema completă de imunizare. La scurt timp după moartea maestrului, directorul SJU Reșița, Cosmin Librimar, a declarat că regretatul artist ar fi decedat din cauza unui șoc septic, iar în ciuda eforturilor medicilor, inima artistului nu a mai rezistat. „A venit la clinică să facă terapie hiperbară post-COVID. A dezvoltat o bronhopneuomonie care a fost mult mai amplă. A decedat în urma unui şoc septic. A fost resusictat, dar organismul tău nu a mai rezistat”, a declarat pentru directorul medical al Spitalului de Urgenţă Reşiţa.

„Șoc septic ireversibil a fost diagnosticul. A fost pus pe ce trebuie, dar organismul nu i-a mai rezistat, nici măcar la resuscitare. Era speriat, nu avea cum să fie altfel. Starea lui nu a fost deloc bună, medicii au fost mereu lângă el. Bronho-pneumonie. Covid-19 a lăsat niște sechele, a fost vorba despre covid-ul lung, a dus boala pe picioare o perioadă de timp. Șocul septic a intervenit rapid.

Era pe tratament, pe anticoagulant, pentru evitarea producerii de cheaguri. El lua și înainte de covid-19 acest coagulant. (n.r. A apărut) Insuficiență multiplă de organe… Șocul septic distruge și vasul de sânge, departe de ce poate face covidul. Deoarece ficatul nu știe să proceseze cum trebuie, se face o supradozare”, a declarat medicul care s-a ocupat de cazul artistului.

Ultimele clipe din viața lui Petrică Mițu Stoian

Constantin Enceanu, prietenul regretatului artist este devastat de moartea acestuia. Artistul a rememorat ultimele clipe din viața interpretului de muzică populară. Enceanu a mărturisit că în urmă cu trei zile acesta a participat la filmarea Revelionului 2022 și că este foarte bine, dar starea sa de sănătate s-a agravat ulterior. „Ce să spun, sunt răvășit. Nu-mi vine să cred că am pierdut unul din cei mai buni prieteni. Joi, în jurul orei 20:30, ne întorceam de la București, el era în Craiova și era foarte aglomerat. Atunci mi-a spus că pleacă, că vrea să se refacă 20 zile la o clinică, dar nu stiam la ce clinică. E unul dintre prietenii mei și a plecat atât de repede. Nu îmi vine să cred, ne sunam mereu, ne ceream părerea.Nu se poate! A fost dur Dumnezeu în seara asta. Mi-a luat cel mai bun prieten, nu mă pot împăca cu ideea asta. E greu să vă povestesc. În câteva minute, toată prietenia noastră… În seara asta mi s-a întâmplat un lucru ciudat. După ce a intrat în stop cardio-respirator, am sunat un prieten să îl anunț. Chiar atunci am aflat că a murit. Nu se poate!”, a declarat Constantin Enceanu pentru România Tv.

Constantin Enceanu și Petrică Stoian

Petrică Mîțu Stoian era originar din zona Plaiului Cloșanilor din județul Mehedinți. Acesta a fost angajat în perioada 1995-2012 al Ansamblului artistic profesionist „Doina Gorjului” din Târgu-Jiu.[4]. În urmă cu ceva timp, interpretul de muzică populară mărturisea că vrea să se penzioneze. „Am făcut o vârstă frumoasă, mă respect și vreau să mă retrag de la ansamblu, să mă pensionez. Să vină tinerii din urmă și să-mi ia locul, să ducă mai departe cântecul. Până la un punct e bine să stai pe scenă. La un moment dat mai faci lucruri mai din spate. Pentru că talentul se îmbină cu tinerețea. Când ești pe scenă și produci un disconfort vizual, spectatorul nu te mai place, oricât ai cânta tu! Ești boșorog, să mai vină și tinerii! Eu am făcut 61 ani”, spunea Petrică Mîțu Stoian pentru Cancan.ro, în luna octombrie.

Artistul declara că este mulțumit de averea strânsă în ultimii ani și că totul a fost obținut făcând munca pe care a îndrăgit-o până în ultima clipă. „Tot ce mi-am dorit cu adevărat, am primit. Am și o melodie care suna așa: «Doamne-n viață-s mulțumit, că mi-ai dat ce mi-am dorit». Eu am dobândit totul prin muncă, nimeni nu mi-a dat un pai, doar educație am primit de la părinți, în rest, nimic”, povestea interpretul.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: