Redactia.ro
Home » Știri » Este anunțul momentului pentru elevi! Ei vor primi bani în plus de la stat

Este anunțul momentului pentru elevi! Ei vor primi bani în plus de la stat

Părinții care au copii la creșă sau la grădiniță pot primi până la 1.500 de lei. Ce condiții au de îndeplinit 

Ministrul Fondurilor Europene, Adrian Câciu, a anunțat cu bucurie că tichetele educaționale, în valoare de 500 de lei, destinate elevilor din familii defavorizate, au început să fie alimentate cu fonduri. După o întârziere de două săptămâni, elevii nevoiași vor putea, în sfârșit, să beneficieze de acești bani, pe care statul îi alocă pentru achiziționarea de rechizite și îmbrăcăminte. Ministrul a subliniat că la nivel național există 485 de mii de astfel de tichete validate.

Noi Carduri pentru Elevi

Începând cu acest an, beneficiarii vor primi carduri noi, indiferent dacă au mai beneficiat în trecut de tichete educaționale, iar acestea vor fi valabile pentru următorii 5 ani. Suma de 500 de lei va fi livrată într-o singură tranșă.

Tichetele educaționale, în valoare de 500 de lei, acordate elevilor care provin din familii cu situație financiară precară, au început să fie alimentate cu bani.“, a declarat Ministrul Fondurilor Europene, Adrian Câciu.

Eligibilitate și Prevederi

Conform Ordonanței de Urgență, în anul școlar 2023-2024, vor fi eligibili pentru tichetele sociale pe suport electronic următoarele categorii:

  • Preșcolari: copiii cu vârsta între 3 și 6 ani, înscriși în învățământul de stat, ale căror familii au un venit lunar pe membru de familie de maximum 633 lei.
  • Elevi din Învățământul Primar și Gimnazial: elevii înscriși la cursuri de zi în școlile de stat, aparținând familiilor cu un venit mediu net lunar pe membru de familie, realizat în luna iulie a fiecărui an, de maximum 1.500 lei.

Lista beneficiarilor se actualizează pe parcursul anului școlar, conform necesităților.

Clarificări și Precizări

Sorin Decă, secretarul general adjunct din cadrul Ministerului Educației, a oferit mai multe clarificări cu privire la tichetele educaționale, în urma difuzării mai multor speculații pe grupurile de părinți.

Încărcarea cardurilor se face doar după confirmarea primirii de către beneficiarul final, adică după ce părintele semnează de primire pentru cardul respectiv, care variază foarte mult între județe. Încărcarea se va face la un anumit interval de timp, cel mai probabil săptămânal și se face pe măsură ce sunt recepționate cardurile, în conformitate cu prevederile ordinului comun. Altfel, ar însemna ca în ultima zi a anului școlar, conform Ordonanței, cât este valabil programul pe anul școlar 2023 – 2024, abia atunci să le încărcăm, ceea ce e exclus.”, a precizat Sorin Decă.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: