Redactia.ro
Home » Homepage » Doliu în lumea fotbalului. Marele Franz Beckenbauer a murit la vârsta de 78 de ani

Doliu în lumea fotbalului. Marele Franz Beckenbauer a murit la vârsta de 78 de ani

Franz Beckenbauer a murit la 78 de ani.

Fotbalul mondial este în doliu astăzi, odată cu vestea tragică a decesului lui Franz Beckenbauer, considerat cel mai mare jucător din istoria fotbalului german. Supranumit „Kaiser Franz” datorită excelenței și eleganței sale pe teren, Beckenbauer a influențat profund fotbalul și a devenit o figură emblematică a sportului.

La vârsta de 78 de ani, Franz Beckenbauer a pierdut lupta cu grave probleme de sănătate, informează Der Spiegel. Legendele sportului sunt adesea recunoscute nu doar pentru abilitățile lor pe teren, ci și pentru impactul pe care îl au în afara acestuia. Franz Beckenbauer a fost un astfel de campion, reprezentând nu doar o țară, ci întreaga lume a fotbalului.

Franz Beckenbauer și-a petrecut sărbătorile de iarnă în spital

Ultimele zile ale anului 2023 l-au găsit pe Beckenbauer în spital, unde sănătatea sa s-a deteriorat într-o măsură considerabilă, afectându-i judecata și memoria. Familia a transmis vestea tragică duminică, declarând: „Cu mare tristețe, informăm că a trecut în neființă în timpul somnului, duminică, înconjurat de membrii familiei sale. Vă rugăm să-i acordați respect în liniște și să evitați întrebările.”

Starea de sănătate a lui Beckenbauer a început să se deterioreze în 2015, în special după decesul fiului său, Ștefan. Suferind de Parkinson asociat cu demență, probleme cardiace și un infarct ocular, legendarul fotbalist a devenit fragil, iar povestea sa personală a fost dezvăluită într-un documentar intitulat „Beckenbauer,” lansat la sfârșitul anului 2023. Fratele său, Walter, a mărturisit că Kaiser Franz nu se simțea bine și că sănătatea lui era precară.

Unul dintre cei mai valoroși fotbaliști

În ciuda bolilor și provocărilor de sănătate, Franz Beckenbauer a rămas o figură centrală în lumea fotbalului german. Debutând în fotbal la vârsta de 18 ani cu Bayern München, a fost o parte esențială a echipei care a câștigat trei Cupe ale Campionilor Europeni consecutiv între 1974 și 1976. A fost, de asemenea, căpitanul echipei naționale a Germaniei care a câștigat Campionatul Mondial în 1974.

Cu o carieră strălucitoare, Beckenbauer va rămâne în memoria fanilor ca unul dintre cei mai mari fotbaliști și ambasadori ai sportului. Tributurile și omagiile vin din partea tuturor colțurilor lumii fotbalului, iar moartea sa lasă o lacrimă în ochii iubitorilor de fotbal de pretutindeni.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: