Redactia.ro
Home » Știri » Este oficial! Cinematografele, restaurantele, barurile și sălile de noroc se vor redeschide curând

Este oficial! Cinematografele, restaurantele, barurile și sălile de noroc se vor redeschide curând

Este oficial! Cinematografele, restaurantele, barurile și sălile de noroc se vor redeschide curând

După ce Bucureștiul a fost ținut sub o mulțime de restricții, Prefectul Capitalei face anunțul mult așteptat. Când se redeschid cinematografele, restaurantele și sălile de noroc?

Cinematografele, restaurantele, barurile și sălile de noroc se vor redeschide

Miercuri, 20 ianuarie 2021, Grupul de Comunicare Strategică a informat că incidența cazurilor de Covid-19 din Capitală a scăzut până sub 3 la mia de locuitori, fiind o premieră pentru București. Începând e astăzi, în București a fost implementat scenariul galben de funcționare.

Cinematografele, restaurantele și barurile se vor redeschide curând! Scăderea incidenței cazurilor de Covid-19 a adus și vești bune, existând posibilitatea de renunțare la câteva restricții dure cu care ne-am confruntat luni bune, scrie Agerpres.

Prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu, a anunțat într-o postare de pe contul său personal de socializare că se va putea renunța la unele restricții odată cu scăderea incidenței.

”Din fericire, printr-un efort comun al cetățenilor municipiului București, în primul rând, dar și al autorităților, incidența infectării cu Covid 19 a scăzut la 2,96 / la o mie de locuitori. Sunt vești care nu pot decât să ne bucure! Vom urmări evoluția indicatorului în următoarele 48 de ore, iar în situația pe care cu toții ne-o dorim, în care gradul de infectare se păstrează sub 3 / la o mie de locuitori, vom convoca în ședință Comitetul Municipal București pentru Situații de Urgență în vederea adoptării unei hotărâri prin care unele măsuri restrictive să fie relaxate!”, se arată în mesajul postat de Prefect pe Facebook.

După cum transmite Traian Berbeceanu, printre măsurile de relaxare se numără permiterea funcționării la o capacitate de maxim 30% a sălilor de spectacol și a cinematografelor, redeschiderea restaurantelor și barurilor, în limita a 30% din capacitatea de la interior a locației, permiterea activităților cu public de până la 30% în interiorul sălilor pentru jocuri de noroc.

Cinematografele, restaurantele și barurile se vor redeschide curând! Mai mult, Prefectul Capitalei face apel la populație și îi roagă pe bucureșteni să continue cu respectarea restricțiilor în vigoare și cu păstrarea măsurilor de protecție sanitară. Dacă aceste reguli se vor menține de către cetățeni, relaxările vor fi implementate treptat, spre bucuria românilor.

Starea de alertă a fost prelungită

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a anunțat pe data de 12 ianuarie 2021 că starea de alertă se va prelungi pentru încă 30 de zile. Așadar, restricțiile, printre care interdicția de a organiza petreceri sau a circula pe timpul nopții, rămân în vigoare.

Românii vor mai rămâne în case pentru 30 de zile, după ce CNSU a anunțat prelungirea stării de alertă. Măsura vine după ce numărul cazurilor de coronavirus au crescut. Astfel, prelungirea stării de alertă presupune rămânerea în vigoare a restricțiilor deja existente.

Printre măsurile aplicate în continuare se numără și obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiile publice, la locul de muncă, în spațiile comerciale, precum și în mijloacele de transport în comun, pentru persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani. De asemenea rămân în vigoare restricțiile privind izolarea și carantinarea în situații de risc epidemiologic ți biologic, testarea săptămânală a personalului de îngrijire și asistență, a personalului de specialitate și auxiliar care își desfășoară activitatea în centrele rezidențiale.

Totodată, sunt interzise mitingurile, concertele, reuniunile, aniversările, petrecerile în spații închise sau deschise, publice sau private. În ceea ce privește competițiile sportive, aceste se pot desfășura pe teritoriul României fără spectatori. Organizarea activităților cinematografelor, instituțiilor de spectacole sau concerte este permisă cu participarea publicului până la 50% din capacitatea maximă a spaținului.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: