Redactia.ro
Home » Știri » OFICIAL! Starea de alertă a fost prelungită. Ce restricții vor intra în vigoare de miercuri

OFICIAL! Starea de alertă a fost prelungită. Ce restricții vor intra în vigoare de miercuri

Starea de alertă a fost prelungită

Starea de alertă a fost prelungită. Românii vor mai râmâne în case pentru încă 30 de zile, cel puțin. Comitetul Național pentru Situații de Urgență a anunțat oficial că starea de alertă se prelungește, începând de miercuri, 13 ianuarie. Așadar, restricțiile vor intra în vigoare de mâine.

OFICIAL! Starea de alertă a fost prelungită. Ce restricții vor intra în vigoare de miercuri

Starea de alertă a fost prelungită. Comitetul Național pentru Situații de Urgență a anunțat prelungirea stării de alertă pentru încă 30 de zile. Așadar, restricțiile, printre care interdicția de a organiza petreceri sau a circula pe timpul nopții, rămân în vigoare. Starea de alertă a fost prelungită.

Românii vor mai rămâne în case pentru 30 de zile, după ce CNSU a anunțat prelungirea stării de alertă. Măsura vine după ce numărul cazurilor de coronavirus au crescut în ultimele zile, iar în ultimele 24 de ore s-au înregistrat alte 3.697 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2.

Astfel, prelungirea stării de alertă presupune rămânerea în vigoare a restricțiilor deja existente. Printre măsurile aplicate în continuare se numără și obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiile publice, la locul de muncă, în spațiile comerciale, precum și în mijloacele de transport în comun, pentru persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani. De asemenea rămân în vigoare restricțiile privind izolarea și carantinarea în situații de risc epidemiologic ți biologic, testarea săptămânală a personalului de îngrijire și asistență, a personalului de specialitate și auxiliar care își desfășoară activitatea în centrele rezidențiale. Totodată, sunt interzise mitingurile, concertele, reuniunile, aniversările, petrecerile în spații închise sau deschise, publice sau private. În ceea ce privește competițiile sportive, aceste se pot desfășura pe teritoriul României fără spectatori. Organizarea activităților cinematografelor, instituțiilor de spectacole sau concerte este permisă cu participarea publicului până la 50% din capacitatea maximă a spaținului.

Restricții impuse în perioada stării de alertă

Activitatea cultelor religioase, inclusiv a slujbelor și rugăciunilor colective, se desfășoară în interiorul sau în afara lăcașurilor de cult cu respectarea regulilor de protecție sanitară. De asemenea, organizarea de procesiuni sau pelerinaje religioase este permisă numai cu participarea persoanelor care au domiciliul sau reședința în localitatea unde se desfășorară activitatea.

Mai mult, se menține interdicția activităților recreative și sportive desfășurate în aer liber, cu excepția celor care se desfășoară cu participarea a cel mult 10 persoane. Este interzisă organizarea de nunți, botezuri, mese festive în spații închise, iar interdicția este valabilă și pentru spații deschise cum ar fi, saloane, cămine culturale, restaurante, terase, baruri, etc.

Se menține interdicția de circulație în interiorul localităților pentru persoanele aflate în grupuri pietonale mai mari de 6 persoane care nu aparțin aceleiași familii, precum și formarea unor asemenea grupuri, și pentru toate persoanele în afara locuinței în intervalul orar 23.00-05.00. Cei care au voie să circule în acest interval de timp, sunt cei care se deplasează în interes profesional, inclusiv între locuință, deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță, deplasarea în afara loalităților ale persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicției. Se mențin restricțiile referitoare la activitatea restaurantelor și sălilor de jocuri de noroc, în funcție de incidența de cazuri pozitive la mia de locuitori.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: