Redactia.ro
Home » Știri » Primul județ din România în care se vor deschide cafenelele și sălile de cinema! La ce rată de infectare a ajuns

Primul județ din România în care se vor deschide cafenelele și sălile de cinema! La ce rată de infectare a ajuns

Primul județ din România în care se vor deschide cafenelele și sălile de cinema! La ce rată de infectare a ajuns

Vâlcea este primul județ în care se vor deschide cafenelele și sălile de cinema. Potrivit informațiilor restaurantele, cafenelele, sălile de cinema şi de spectacole îşi pot relua activitatea cu publicul în spaţii închise. 

Primul județ în care se vor deschide cafenelele și sălile de cinema

Începând de marți, restaurantele, cafenelele, sălile de cinema şi de spectacole, precum şi operatorii de jocuri de noroc din judeţul Vâlcea îşi pot relua activitatea cu publicul în interiorul clădirilor, în limita a 30% din capacitatea spaţiului. Anunțul a fost făcut de Instituţia Prefectului Vâlcea printr-un comunicat.

Acest lucru a fost posibil datorită scăderii incidenţei cazurilor de infectare cu noul coronavirus cumulată în ultimele 14 zile la 1,55 la mia de locuitori, transmite Agerpres.

Primul județ din România în care se vor deschide cafenelele și sălile de cinema! Hotărârea privind redeschiderea restaurantelor, cafenelelor, sălilor de cinema şi de jocuri de noroc a fost adoptată luni, într-o şedinţă extraordinară a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Vâlcea. Începând de marţi, potrivit hotărârii adoptate de CJSU Vâlcea, poate fi reluată şi activitatea restaurantelor şi cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau a altor unităţi de cazare, în intervalul orar 6,00 – 23,00 şi fără a depăşi 30% din capacitate. În cazul operatorilor din domeniul jocurilor de noroc programul de funcţionare este 5,00 – 21,00.

Petrecerile şi reuniunile sunt în continuare interzise

Primul județ din România în care se vor deschide cafenelele și sălile de cinema! Prefectura Vâlcea precizează că sunt în continuare interzise petrecerile şi reuniunile atât în spaţii publice cât şi în spaţii private, închise şi deschise.

„Cele mai recente statistici de la nivelul judeţului arată că numărul cazurilor de îmbolnăvire cu COVID-19 a scăzut considerabil şi înregistrăm, pentru prima dată în ultimele luni, o incidenţă cumulată la 14 zile de puţin peste 1,5/1.000 de locuitori. E adevărat că sunt încă localităţi în care incidenţa este de peste 1,5/1000 de locuitori, dar per total tendinţa este de scădere. Le mulţumesc cetăţenilor judeţului că au înţeles şi au respectat măsurile dispuse atât la nivel local, cât şi la nivel naţional. Este în primul rând meritul lor că putem să redeschidem acum anumite activităţi şi să relaxăm într-o oarecare măsură restricţiile impuse. Fac însă apel la cetăţeni să fie în continuare vigilenţi, să respecte normele de protecţie individuală şi să reducă pe cât posibil deplasările în această perioadă, pentru că numai în acest mod efectele pozitive ale acestor luni de restricţii vor putea să fie de durată”, a declarat prefectul judeţului Vâlcea, Sebastian Fârtat, citat în comunicat.