Redactia.ro
Home » Știri » „Este pericol real de conflict nuclear”, spune ministrul rus de Externe

„Este pericol real de conflict nuclear”, spune ministrul rus de Externe

Ministrul rus de externe a spus lumii să nu subestimeze riscurile considerabile ale unui conflict nuclear. El a transmis că furnizarea de arme a NATO către Ucraina înseamnă că alianța este angajată într-un război cu Rusia.

Intervievat de televiziunea de stat rusă, ministrul de externe Serghei Lavrov a fost întrebat despre importanța evitării celui de-al Treilea Război Mondial și dacă situația actuală este comparabilă cu Criza rachetelor din Cuba din 1962.

Ministrul de Externe al Rusiei: Pericolul este serios și real

„Riscurile de acum sunt considerabile”, a declarat Lavrov, potrivit unei transcrieri a interviului de pe site-ul ministerului.

„Nu aș vrea să ridic aceste riscuri în mod artificial. Mulți ar dori acest lucru. Pericolul este serios, real. Și nu trebuie să îl subestimăm”.

Ministrul ucrainean de externe, Dmytro Kuleba, a declarat că a considerat alarmismul Rusiei ca fiind un semn de slăbiciune.

Rusia și-a pierdut „ultima speranță de a speria lumea să nu mai sprijine Ucraina”, a scris Kuleba pe Twitter după interviul lui Lavrov. „Acest lucru înseamnă doar că Moscova simte înfrângerea”.

Antony Blinken, Secretarul de Stat al SUA și Secretarul al Apărării, Lloyd Austin, au fost, duminică, în Kiev. Cei doi au promit mai mult ajutor militar Ucrainei.

Luni, Departamentul de Stat al SUA a folosit o declarație de urgență pentru a aproba potențiala vânzare de muniție în valoare de 165 de milioane de dolari către Ucraina. Pentagonul a declarat că pachetul ar putea include muniție de artilerie pentru obuziere, tancuri și lansatoare de grenade.

Ambasadorul Moscovei la Washington a cerut Statelor Unite să oprească livrările. El a anunțat că armele provenite din Occident nu fac decât să întrețină conflictul.

Lavrov a declarat: „NATO, în esență, este angajată într-un război cu Rusia prin intermediul unui proxy și înarmează acel proxy. Războiul înseamnă război”.

Invazia de două luni a Rusiei în Ucraina, cel mai mare atac asupra unui stat european din 1945 încoace. Peste 5 milioane de oameni au fost nevoiți să își părăsească locuințele iar alți câțiva zeci de militari și civili și-au pierdut viața.

SUA discută cu alte 40 de state despre înarmarea Kievului

Statele Unite urmează să găzduiască săptămâna aceasta o reuniune. Sunt așteptate să participe peste 40 de țări pentru discuții privind apărarea Ucrainei. Acestea se vor concentra pe înarmarea Kievului, au declarat oficiali americani.

Marea Britanie a declarat că toate tarifele pentru bunurile care intră în țară din Ucraina în cadrul unui acord de liber schimb existent vor fi eliminate și că va trimite noi ambulanțe, mașini de pompieri, provizii medicale și fonduri pentru experți în sănătate pentru a ajuta serviciile de urgență.

Ministerul de Externe al Rusiei a declarat luni că a declarat 40 de membri ai personalului diplomatic german „personae non gratae”, ca măsură de retorsiune după ce Berlinul a expulzat același număr de diplomați ruși.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: