Redactia.ro
Home » Stil de viață » Este sau nu păcat să întreții relații intime în post? Daniel Balaș desființează dogmele Bisericii: „La Dumnezeu nu există…”

Este sau nu păcat să întreții relații intime în post? Daniel Balaș desființează dogmele Bisericii: „La Dumnezeu nu există…”

Este sau nu păcat să întreții relații intime în post? Daniel Balaș desființează dogmele Bisericii: „La Dumnezeu nu există...”

Este sau nu păcat să întreții relații intime în post? Daniel Balaș desființează dogmele Bisericii! Iată răspunsul acestuia!

Este sau nu păcat să întreții relații intime în post

Într-un context în care Biserica încurajează credincioșii să se abțină nu doar de la anumite alimente în timpul postului, ci și de la relațiile intime, fostul preot Daniel Balaș aduce o perspectivă cu totul diferită. Într-un răspuns deschis și lipsit de rezerve, Balaș afirmă că Dumnezeu nu ține cont de dogmele impuse de o instituție și susține că nu există conceptul de „păcat” în sensul tradițional.

Conform declarațiilor sale, Daniel Balaș nu numai că respinge ideea că relațiile intime în timpul postului ar fi păcătoase, dar merge mai departe și desființează întregul concept de „păcat”, afirmând că în realitate, ceea ce numim „păcate” sunt de fapt lecții de viață. Acest punct de vedere radical aruncă o privire critică asupra interpretărilor tradiționale ale normelor bisericești, subliniind libertatea individuală și exprimând nevoia de a trăi autentic.

Daniel Balaș desființează dogmele Bisericii: „La Dumnezeu nu există…”

Într-un clip postat pe rețelele sociale, Balaș argumentează că Dumnezeu nu ține cont de perioade de post impuse de o instituție religioasă și încurajează oamenii să se iubească și să-și păstreze legăturile fără a se supune unor constrângeri temporale sau dogmatice. El susține că a te culca cu partenerul de viață nu poate fi considerat păcat, indiferent de perioada în care acest lucru are loc.

„La Dumnezeu nu există post, El nu ține cont de o dogmă pusă de o instituție, ca voi să vă iubiți din a vă iubi în toate felurile. Dumnezeu nu știe că e o perioadă acum de 40 de zile. Ne-a spus o instituție să nu ne mai apropiem unul de altul că e păcat. E păcat să nu vă iubiți și să întrerupeți legătura voastră pentru o dogmă care vă îndepărtează unul de altul. Te culci cu soțul, soția când simți, nu când îți spune biserica, sau societatea, sau mama. Că dacă nu faci ce simți cu persoana de lângă tine, faci cu alta. Că tu simți că trebuie să faci și faci”, a explicat acesta. 

Fostul preot merge chiar mai departe, îndemnând oamenii să facă întotdeauna ceea ce simt și să nu se supună regulilor impuse de Biserică, societate sau chiar de propriile familii. Argumentul său se bazează pe ideea că a ignora propriile simțiri și dorințe pentru a respecta normele impuse de alții poate duce la îndepărtarea și disconfort în cuplu.

„Deci nu e păcat să te culci cu bărbatul tău în post, sau duminica, sau miercurea, sau vinerea pentru că pe pământul ăsta nu există păcate. Sunt doar lecții prin care oamenii trec. Nu țineți cont de nimic când simțiți să faceți un lucru, faceți cum simțiți ca să vă fie bine, ca să vă luați energia unul de la altul, să fie acel yin și yang„, a mai explicat Daniel Balaș într-un clip postat pe rețelele sociale.

Sursa foto: RTV

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: