Redactia.ro
Home » Știri » Este scandal la biserica din Târgu Jiu! Un preot a ajuns să țină slujba la el acasă

Este scandal la biserica din Târgu Jiu! Un preot a ajuns să țină slujba la el acasă

GALERIE FOTO (2)

Într-un incident inedit, un preot din Târgu Jiu a ținut slujba de duminică la el acasă, după ce biserica Sfânta Varvara a fost închisă cu lacătele. Mitropolia Olteniei a încercat de două ori să-l înlocuiască, însă enoriașii au reacționat vehement, refuzând să permită schimbarea.

Protoieria Târgu Jiu este într-un proces cu preotul în cauză, iar situația a atins punctul culminant zilele trecute, când yala de la ușa bisericii a fost schimbată, iar enoriașii au sigilat accesul, împiedicând astfel orice alt preot să intre. Această dispută a generat un interes crescut în comunitate și a atras atenția autorităților, cu echipaje de poliție patrulând în zonă pentru a menține ordinea.

Un preot a ajuns să țină slujba la el acasă

Preotul din comunitate a luat decizia de a ține slujba de duminică la el acasă, după ce superiorii săi i-au interzis să mai intre în biserică. Acest conflict îi afectează foarte tare pe oamenii din comunitate care au mare încredere în duhovnicul lor. Astfel, pe ușa bisericii a fost expus un mesaj foarte clar cu adresa preotului.

„Bine ați venit la noi, după ce v-am primit cu toată dragostea la bisericuța noastră, v-am adus și acasă, de data aceasta la vila aceea mare de spune Mitropolia că mi-am făcut vilă mare”, a fost mesajul preotului către enoriașii săi.

Oamenii refuză categoric schimbarea preotului

Situația este tensionată, iar biserica Sfânta Varvara a devenit un focar de controverse și conflicte. În centrul disputei se află schimbările propuse de Mitropolia Olteniei, care a încercat să aducă doi preoți diferiți pentru a prelua slujirea la această biserică.

De-a lungul timpului, enoriașii au răspuns cu opoziție fermă, iar ultima acțiune de sigilare a ușii cu lacăte este un gest radical prin care își exprimă refuzul față de intervenția Mitropoliei.

Protoieria Târgu Jiu este implicată într-un proces juridic cu preotul, iar circumstanțele exacte ale conflictului nu sunt încă clare. Cu toate acestea, evenimentele recente au subliniat diviziunile adânci din cadrul comunității și relația tensionată dintre enoriași și Mitropolie.

Sărbătoarea Sfânta Varvara, care este și ziua de hram a bisericii, a amplificat tensiunile. Cu slujba oficială blocată, enoriașii au fost privați de ceremoniile religioase specifice acestei zile, iar în comunitate persistă neînțelegeri și nemulțumiri.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: