Redactia.ro

Eugen Teodorovici cere reducerea numărului de ore la anumite materii

Eugen Teodorovici cere reducerea numărului de ore la anumite materii

Ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, a declarat că dorește ca numărul de ore al materiilor studiate în diferite trepte ale învățământului să fie redus. Motivul este acela că elevii sunt mult prea încărcați cu informații și că au prea mult de învățat. Teodorovici susține că acest lucru este dorit atât de elevi, cât și de părinți.

„Putem agrea să reducem (numărul de ore n.r.), ceea ce și părinții și elevii și cred că și Ministerul Educației își doresc, ca numărul de ore pe anumite materii care nu se justifică… Să nu mai încărcăm elevii atât de mult. Cumva se dorește acest lucru cu adevărat?”, a spus Teodorovici, potrivit Hotnews.ro.

Un reprezentant al sindicatelor din educație susține că au fost introduse în programă mai multe materii, care la momentul respectiv erau considerate mai importante decât fizica, chimia sau biologia.

„Anumite inițiative pe linia Parlamentului, așa a fost continuu: să mai adăugăm niște discipline care sunt din ce în ce mai importante, că sunt mai importante decât fizica, decât chimia, mai importante decât biologia și eventual să lăsăm doar ce este interesant pentru unii și, poate, ușor. Vă puneți probleme că nu mai aveți cercetare? V-ați gândit cumva, pe la facultățile de fizică, efectiv bate vântul pe acolo? Că nu mai calcă nimeni? La lucrul ăsta v-ați gândit? Că veniți cu chestiile astea ușoare. Dar spuneți-mi și mie ce este ușor în viață? Vrei performanță, dar dacă se poate, să stai frumos acasă. Aceste lucruri nu sunt argumente”, a spus sindicalistul.

Citește și: Andreea Marin vrea să fie din nou mamă?!

Loading...