Redactia.ro
Home » Știri » Eurovision 2022: Kalush Orchestra va scoate la licitație trofeul! Cu banii obţinuţi, vor ajuta armata ucraineană

Eurovision 2022: Kalush Orchestra va scoate la licitație trofeul! Cu banii obţinuţi, vor ajuta armata ucraineană

Kalush Orchestra a anunţat că va vinde prin licitaţie trofeul Eurovision câştigat sâmbătă, 14 mai! Trupa de folk-rap spune că banii obținuți vor ajunge la o fundaţie care ajută armata ucraineană, a scris agenția Ukrinform.

Eurovision 2022: Kalush Orchestra va scoate la licitație trofeul! Cu banii obţinuţi, vor ajuta armata ucraineană

„Plănuim să scoatem trofeul la licitaţie şi să donăm toţi banii unei fundaţii care ajută forţele armate şi Ucraina. Urmează să alegem una. Mulţi oameni deja fac donaţii, şi mai mulţi vor să doneze. Iar gestul nostru îi va motiva. Va fi în beneficiul Ucrainei”, a explicat liderul trupei, Oleh Psiuk.

Ucraina a câștigat Eurovision 2022 după ce votul publicului a răsturnat clasamentul stabilit în urma votului juriilor naționale. Cu aproape 500 de puncte primite de la public, Kalush Orchestra l-a devansat pe artistul din Marea Britanie care fusese favorit până atunci și a luat trofeul, cu 631 de puncte.

Scandal la Eurovision 2022

Cu toate acestea, desemnarea câștigătoarei Eurovision 2022 a declanșat și un scandal uriaș. Uniunea Europeană de Radiodifuziune (EBU), care organizează evenimentul, a anunțat că voturile din România și din alte cinci țări nu au fost luate în calcul pentru notele finale și au fost acordate aleatoriu, de un calculator.

Notele oferite de juriile din cele șase state ar fi fost eliminate din cauza unor nereguli depistate în procesul de vot. Urmare a acestei decizii, TVR, care a acuzat EBU că a modificat rezultatul votului dat de juriul românesc fără să spună motivele, a cerut explicații pentru decizia luată și a anunțat „își rezervă dreptul de a lua măsuri pentru corectarea situației create”.

Totodată, TVR a anunțat că juriul acordase 12 puncte Republicii Moldova, nu Ucrainei. Moldova a fost reprezentată la Eurovision de Zdob şi Zdub & Frații Advahov, cu piesa „Trenulețul”.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: