Redactia.ro
Home » Știri » Evaluarea Naţională 2019. Evaluarea Naţională Limba Romana. La ce oră începe

Evaluarea Naţională 2019. Evaluarea Naţională Limba Romana. La ce oră începe

GALERIE FOTO (2)

Evaluarea Naţională 2019 este cel mai serios examen pentru absolvenţii de clasa a VIII-a. Prima probă are loc marţi, 18 iunie, la Limba şi literatura română.

Evaluarea Naţională 2019, proba la Limba şi literatura română începe la ora 9:00, accesul elevilor în săli fiind permis până la ora 8:30. Examenul durează două ore. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de două ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev. Probele din cadrul Evaluării Naționale 2019 sunt monitorizate audio-video.

Evaluarea Naţională 2019 vine cu măsuri de securitate dure pentru elevi. „Copiii vor intra în săli intre 8.00-8.30 în baza buletinului sau a carnetului de note. Între 8.30-9.00 li se va face instructajul, vor completa coltul foii de concurs pe care ulterior il vom securiza. Examenul va incepe la orele 9.00 si se va sfarsi la orele 11.00, spun reprezentanţii Inspectoratului Şcolar.. Probele sunt monitorizate audio-video. Candidaţii trebuie să aibă asupra lor un act de identitate (cartea de identitate, carnet de note sau certificatul de naştere) şi instrumente de scris cu cerneală sau pastă albastră pentru redactarea lucrărilor, creion negru pentru realizarea desenelor/schemelor şi instrumente de desen la proba de Matematică. Copiii pot avea şi o sticlă cu apă asupra lor. Aceasta nu trebuie să aibă etichetă”, informează MEN, care a mai adăugat că 154.956 de absolvenţi ai clasei a VIII-a s-au înscris pentru a susţine Evaluarea Naţională 2019.

Evaluarea Naţională 2019: calendar complet

Evaluarea Naţională 2019, calendar complet: prima probă din cadrul Evaluării Naţionale 2019, la Limba şi literatura română, a fost programată pe 18 iunie, marţi. Examenul la Matematică a fost programat pentru joi, 20 iunie, iar vineri, pe 21 iunie, se suţine proba la Limba şi literatura maternă. Rezultatele sunt afişate pe 25 iunie, până la ora 12:00. În aceeaşi zi sunt depuse şi contestaţiile, între orele 14:00 şi 20:00. În următoarele zile vor fi soluţionate contestaţiile, iar pe 29 iunie sunt afişate rezultate finale.

Evaluarea Naţională 2019 este doar începutul: urmează înscrierile la liceu. Pe 25 iunie se vor afișa rezultatele înaintea contestațiilor, iar patru zile mai târziu, absolvenții de clasa a VIII-a vor afla ce note au obținut după ce au depus contestații. Ulterior, va urma etapa opțiunilor pentru liceu și, în final, repartizarea candidaților.

Citiţi şi:

Admitere liceu 2019. Cum arată noile modele de subiecte?

3 – 7 iulie 2019: Elevii de clasa a VIII-a vor completa fişele de înscriere la liceu.

4 – 8 iulie 2019: Elevii și părinții verifică fişele de înscriere la liceu și corectează eventualele greşeli în baza de date computerizată.

12 iulie 2019: Repartizarea computerizată la liceu a absolvenţilor clasei a VIII-a.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: