Redactia.ro
Home » Știri » Evaluarea Națională 2020. Ce subiecte au avut de rezolvat elevii la Limba și Literatura Română

Evaluarea Națională 2020. Ce subiecte au avut de rezolvat elevii la Limba și Literatura Română

GALERIE FOTO (3) Evaluare națională 2020

Evaluarea Națională a început luni, iar peste 170.000 de elevi care deja au absolvit cursurile clasei a VIII-a au primele emoții ale unui examen important. Emoții au elevii și pentru că trebuie să respecte măsuri de protecție pentru a nu se contamina cu coronavirus.

Ce subiecte primesc elevii care dau Evaluarea Națională

Ministrul Monica Anisie a vorbit despre examenul de Evaluare Națională care a început deja. Ea a spus că școlile sunt pregătite pentru acest test susținut de elevii clasei a VIII-a, în ceea ce privește condițiile sanitare impuse în acest an.

Monica Anisie a vorbit și despre subiectele din acest an. Ea a explicat că nu se poate pronunța în ceea ce privește gradul de dificultate al probelor de la Evaluarea Națională, dar ceea ce poate spune cu siguranță este că subiectele nu vor conține materia de ăe semestrul al doilea, așa cum a fost anunțat de ministrul încă din luna martie. Cursurile au început să se desfășoare online în țara noastră încă din prima jumătate a lunii martie, iar tocmai din acest motiv, Monica Anisie a decis ca materia parcursă pe semestrul al doilea să nu mai facă parte din examen.

La fel este cazul și pentru elevii care urmează să dea examenul de bacalaureat.

Nu putem spune despre gradul de dificultate, putem spune însă că, anul acesta, din programă au fost eliminate conținurile de pe semestrul 2 din clasa a VIII-a sau a XII-a”.

Evaluarea Națională a elevilor de clasa a VIII-a a început astăzi. Prima probă scrisă se desfășoara la Limba și literatura română. Aflați mai jos ce subiecte au primit elevii.

 

Când are loc sesiunea specială pentru Evaluarea Națională

Ministrul Educației a explicat și că elevii care vor „pica” triajul epidemiologic mai au o șansă de a da examenul, pentru că pentru ei se organizează și o etapă specială, care începe pe 29 iunie.

Evaluarea Națională se realizează în două etape anul acesta. Etapa specială începe în 29 iunie, se va desfășura numai pentru copiii aflați acum în izolare, carantină, care sunt bolnavi sau la triajul epidemiologic au avut temperatura peste 37,3.

Dacă un elev este depistat pozitiv înainte de ultima probă din această sesiune, după consultarea pe care Ministerul Educației a avut-o cu Ministerul Sănătății, s-a stabilit că la 14 zile distanță există această posibilitate să devină negativ”, a spus Monica Anisie.

Elevii de clasa a VIII-a vor susține al doilea examen care face parte din Evaluarea Națională miercuri, când trebuie să susțină proba la matematică.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: