Redactia.ro
Home » Știri » Evaluarea Națională 2020. Cum se depune o contestație. Pașii de urmat, formular online pentru cei care sunt nemulțumiți de notă

Evaluarea Națională 2020. Cum se depune o contestație. Pașii de urmat, formular online pentru cei care sunt nemulțumiți de notă

Contestatii evaluare nationala

Absolvenții clasei a VIII-a au terminat săptămâna trecută examenele la Evaluarea Națională. Candidații nemulțumiți de notele obținute pot să depună contestație online, această decizie fiind luată în urma pandemiei de coronavirus.

Evaluarea Națională 2020. Cum se depune o contestație

Elevii clasei a VIII-a au susținut săptămâna trecută examenele la Evaluarea Națională. Prima probă a avut loc pe 15 iunie, la Limba și literatura română, pe 17 iunie la Matematică, iar pe 18 iunie la Limba maternă.

Conform Calendarului publicat de Ministerul Educației, notele obținute la cele trei probe vor fi afișate la fiecare unitate de învățământ, până în ora 12.00.

Absolvenții nemulțumiți de notele obținute la examenele de la Evaluarea Națională, pot să depună contestații pe 22 iunie, între orele 14.00-20.00 și 23 iunie, 08.00-12.00.

Pe data de 23 iunie și 26 iunie se vor soluționa contestațiile, iar pe 27 vor fi publicate rezultatele finale după verificarea contestațiilor.

Cum se vor depune contestațiile?

Elevii pot depune contestațiile prin mijloace electronice. Aceștia trebuie să completeze, să semneze și să depună sau să transmită prin mijloace electronice și o declarație în care menționează faptul că au luat la cunoștință că nota acordată după verificarea contestației, poate modifica nota inițiale prin creștere sau descreștere.

Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

În centrul de evaluare doi profesori vor corecta un număr maxim de 100 de lucrări, iar corectarea se va face potrivit baremelor de evaluare anunțate.

În situația în care diferența de notare între corectarea inițială și cea de contestație este mai mică de 0,50 de puncte, în plus sau în minus, nota finală va fi cea din corectarea inițială.

Media generală obținută la examenele de Evaluare Națională are o pondere de 80% în calculul mediei de admitere în clasa a IX-a.

Elevii clasei a VIII-a își vor putea continua studiile în învățământul liceal sau profesional, fiind asigurate locuri pentru toți elevii care au finalizat ciclu gimnazial.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: