Redactia.ro
Home » Știri » Evaluarea Națională 2020. Un profesor îți spune cum să nu greșești subiectele de la examenul de matematică

Evaluarea Națională 2020. Un profesor îți spune cum să nu greșești subiectele de la examenul de matematică

examen evaluare nationala

Evaluarea Națională 2020. Examenul de matematică de la Evaluarea Națională este o etapă destul de dificilă pentru mulți dintre elevii români, potrivit rezultatelor obținute în ultimii ani. Sorin Borodi, un cunoscut profesor de matematică, a oferit câteva sfaturi pentru cei care vor susține joi proba scrisă la matematică. Ce a avut de comunicat?

Evaluarea Națională 2020. Un profesor oferă sfaturi pentru subiectele de la examenul de matematică

Sorin Borodi vine în ajutorul elevilor care vor susține, joi, examenul de matematică. Acesta le-a spus adolescenților cum să nu greșească subiectele de la examenul de matematică. „Este extrem de importantă şi perioada premergătoare probei. Învăţarea sau repetarea formulelor să înceteze începând cu după-masa zilei dinaintea examenului. Evită compania acelor persoane care îţi sporesc inutil emoţiile. Pe de altă parte, să nu-ţi fie frică de emoţii. Într-un grad moderat, acestea sunt normale şi chiar folositoare, spun unii cercetători”, spune profesorul de matematică Sorin Borodi.

Ce nu trebuie să-ți lipsească la examenul de matematică

Specialiștii îți spun să lași emoțiile deoparte și să nu uiți să te prezinți cu cele necesare la examen, și anume: cartea de identitate, 2-3 pixuri cu aceeași nuanță de albastru, instrumente geometrice, creion, radieră, dar și o apă plată și batiste de hârtie.

De asemenea, Sorin Borodi îi sfătuiește pe elevi să fie atenți la alimentele pe care le consumă în ziua premergătoare examenului și, în mod deosebit, în ziua examenului. Nu mânca nici mai mult, nici mai puţin ca în alte zile. Îmbrăcămintea să fie cât mai comodă. De evitat cravata şi alte accesorii”, îi mai sfătuiește Sorin Borodi pe elevi.

Cum trebuie să procedezi după ce primești subiectele de examen

Specialistul le dă elevilor și o serie de indicații despre cum să se comporte după ce au primit subiectul la examenul de matematică, astfel încât să le poată rezolva cât mai corect.

„Ai primit subiectul. Citeşte-l calm, în întregime. Începe apoi rezolvarea cu subiectul I. Pe ciornă, cel mai bine. Atenţie la subiectul I la transcrierea răspunsurilor de pe ciornă pe foaia de examen. Au fost cazuri de inversări ale răspunsurilor! Ai un exerciţiu cu un interval? Fii atent dacă este deschis sau închis! Continuă apoi cu subiectul II. (…) La problemele la care simţi că te depăşesc, scrie măcar formula, dacă este cazul. Vei primi puncte pentru ea. (…) Înainte de a preda lucrarea, reciteşte cu atenţie. Dacă ai greşit un cuvânt sau o relaţie, şterge cu o linie orizontală, nu face “x”-uri sau alte semne.”, a declarat specialistul pentru edupedu.ro.

Proba la matematică, din cadrul examenului de Evaluare Națională, se va susține joi, 20 iunie.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: