Redactia.ro
Home » Exclusiv » EXCLUSIV Cum percep românii din Marea Britanie dispariția Reginei Elisabeta a II-a. Sentimente amestecate, lacrimi și doar haine negre pe străzi: „Parcă s-a oprit timpul…”

EXCLUSIV Cum percep românii din Marea Britanie dispariția Reginei Elisabeta a II-a. Sentimente amestecate, lacrimi și doar haine negre pe străzi: „Parcă s-a oprit timpul…”

Cum percep românii din Marea Britanie dispariția Reginei Elisabeta a II-a. Sentimente amestecate, lacrimi și doar haine negre, pe străzi: „Parcă s-a oprit timpul...”

Iată cum percep românii din Marea Britanie dispariția Reginei Elisabeta a II-a. O româncă ce locuiește acolo de aproape 10 ani a vorbit despre atmosfera de pe străzi, dar și ce i s-a întâmplat la serviciu chiar când discuta cu unul dintre clienții ei.

Cum percep românii din Marea Britanie dispariția Reginei Elisabeta a II-a. Sentimente amestecate, lacrimi și doar haine negre pe străzi: „Parcă s-a oprit timpul…”

Românii stabiliți în Marea Britanie, în special cei care sunt acolo de multă vreme și chiar au și cetățenie britanică, percep dispariția Reginei Elisabeta a II-a aproape la fel ca britanicii: cu durere. Atmosfera este în continuare mohorâtă, încărcată, sumbră.

O tânără româncă, stabilită în Londra de aproape 10 ani, a vorbit despre sentimentul pe care l-a avut când a auzit că Regina Marii Britanii s-a stins. Ea lucrează într-un barber shop & frizerie undeva în apropiere de centrul Londrei și are clienți atât britanici, cât și străini, inclusiv români.

„E destul de sumbră atmosfera. Toată lumea e îmbrăcată în negru, așa părea în drum spre serviciu. Lumea e tristă”.

„Ieri, când am aflat cu toții că a murit Regina, parcă s-a oprit timpul în loc pentru câteva secunde. Un client a lăcrimat în timp ce îl tundeam. Oamenii sunt triști, astăzi, după cum am zis, aproape toată lumea era îmbrăcată sumbru și numai despre asta se vorbește. Nu e om să nu fie atins de pierderea unei embleme naționale și nu numai”, a spus Oana Stamate, româncă stabilită în Marea Britanie.

Asemenea ei, sunt mulți dintre românii care locuiesc în Regat. Cuprinși de sentimente amestecate, în special când îi văd pe britanici și discută cu ei, pentru că aceștia percep dispariția Reginei Elisabeta a II-a cu și mai mare intensitate. Din spusele româncei, sunt și britanici care așteaptă, cu entuziasm, să vadă cum va fi sub domnia Regelui Charles al III-lea.

Între timp, Regele Charles al III-lea a ajuns de curând la Palatul Buckingham, unde a dat mâna și a salutat britanicii care l-au primit cu multă căldură. Succesorul Reginei Elisabeta a II-a va ține în această seară primul discurs în calitate de Rege.

Cum percep românii din Marea Britanie dispariția Reginei Elisabeta a II-a. Sentimente amestecate, lacrimi și doar haine negre, pe străzi: „Parcă s-a oprit timpul...”
Foto: Reuters
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: