Redactia.ro
Home » Știri » EXCLUSIV. Interviu cu Larisa Butnariu, victimă a traficului de persoane: ”Nu mi-e frică de faptul că o să mor, mi-e frică de faptul că nu știu cum am să mor”

EXCLUSIV. Interviu cu Larisa Butnariu, victimă a traficului de persoane: ”Nu mi-e frică de faptul că o să mor, mi-e frică de faptul că nu știu cum am să mor”

Larisa Butnariu, victima a traficului de persoane

Larisa Butnariu este una dintre fetele din România care au ajuns pe mâna traficanților de persoane. Tânăra în vârstă de 25 de ani a fost supusă la chinuri groaznice de către aceștia, iar când a reușit să scape din mâna lor, a apelat la ajutorul autorităților. Însă, statul român i-a întors spatele și încearcă de una singură să-și facă dreptate, prin demascarea răufăcătorilor, în mediul online sau prin interviurile acordate presei. Larisa a declarat, printre altele, în exclusivitate pentru Redacția.ro, faptul că se teme la fiecare pas să nu ajungă, din nou, pe mâna traficanților și că, de data aceasta, i-ar putea lua viața.

Cum a ajuns Larisa Butnariu pe mâna proxeneților. Povestea pe scurt

Larisa Butnariu este din Suceava și a fost dată la vârsta de trei ani, de către familia biologică, unei familii înstărite. Totul a fost bine aici, până când tatăl vitreg a fost arestat, iar după ce a fost eliberat a început să o abuzeze și să o dea pe mâna traficanților. Pe atunci, Larisa avea doar 15 ani.  La 17 ani a rămas însărcinată, iar mama ei a făcut cerere în instanță  pentru a o căsători. Așa a ajuns să fie soția unui proxenet, iar acesta a obligat-o în continuare să se prostitueze, atât în țară, cât și-n afară, deși aveau un copil.

În exclusivitate pentru Redacția.ro, Larisa Butnariu a spus care este viața ei în prezent, dar și că își dorește moartea, pentru că, după cum spune chiar ea, ar fi singura soluție să scape de mâna celor care încă o caută. De altfel, în anul 2019, Larisa a făcut către Guvernul României o cerere pentru sinucidere asistată. Vă avertizăm că în rândurile următoare sunt detalii cu impact emoțional!

Până în momentul de față, Larisa ne-a confirmat că nu a mai fost căutată de traficanți și acuză autoritățile din România de indiferență, iar pentru a demonstra acest lucru, a dat ca exemplu o întâmplare cu o poză care i-a fost făcută de proxeneți:

”Ne confruntăm cu indiferență din partea autorităților, doi la mână, poate tot orașul știe și tace, trei la mână punem traumele psihice și fizice la care suntem supuse de către traficanți:, bătute, tăiate, sparte oale în cap și toate cele .  Nici măcar psiholog specializat pe trauma nu avem în țara asta. DGASPC-u este la fel  de indiferent cum a fost și până acum  (…) O poză din dosarul de trafic, respectiv o poză care a fost pe un site matrimonial din Germania, în perioada de trafic , a ajuns în România pe mâna unui traficant, care a folosit-o în momentul retraficării, în condițiile în care fusesem asigurată de DIICOT că poza nu mai există.Mai apoi, dacă avem  norocul, cu ghilimele de rigoare, să nimerim polițiștii care sunt prieteni cu traficanți, păi suntem  halite de-a binelea”, ne-a declarat Larisa.

De ce crezi că sunt prieteni oamenii legii cu traficanții?

”Pentru că bani. Să facem un calcul, anul trecut s-au făcut, în plină pandemie  undeva până la 27 de miliarde de euro la nivel mondial, din trafic uman. Să împărțim sumele la câte țări sunt să vedem cât intră pe sub mână, câte ajung la polițiști, politicieni și așa mai departe. Nu mai spunem de judecători. La judecători ne dăm seama dacă ne uităm pe ultimele 30 de cazuri de abuz cu minori, de trafic, de pedofilie”, ne-a mai spus tânăra.

Deși a ieșit în public și și-a spus durerea, traficanții Larisei nu s-au oprit, în timp ce autoritățile au stat cu mâinile în sân. Anul trecut, au căutat-o și au sechestrat-o, după ce în 2018 au răpit-o și au supus-o la chinuri de neimaginat. pentru mine moartea  ar fi cea mai simplă chestie”, spune tânăra.

”În 2018, am avut parte de ultima răpire în stil mafiot. Anul trecut am avut o sechestrare cu viol, mână ruptă, tentativă de ștrangulare și anul ăsta n-am pățit nimic încă.  Eu una am devenit imună. Am zis-o în nu știu câte interviuri, pentru mine moartea  ar fi cea mai simplă chestie care ar putea să mi se întâmple și după cum am mai zis și în scris și verbal, nu mi-e frică de faptul că o să mor, mi-e frică de faptul că nu știu cum am să mor și cât o să mă chinuie pentru cât am trăncănit încontinuu de aproape doi ani jumătate. Și nimeni nu a luat nicio măsură, ca victimă care a fost audiată în comisia parlamentară pentru copiii dispăruți, mă așteptam, totuși, să miște ceva. S-a constatat că până și marele șef de la Inspectoratul de Poliție a mințit parlamentarii, adică nu m-a mințit pe mine… La ce să mă așptet: o să mi se tragă un glonț în cap, o să mi se taie mâinile, o să mi se taie limba”, ne-a mai mărturisit Larisa.

Printre cei care apelează la servicii sexuale cu minore sunt și persoane cunoscute, precum politicieni, confirmă Larisa.”Cazurile cu politicieni nu vor fi niciodată soluționate, pentru că victimele pot dispărea una câte una (…) Oamenii ucid pentru bani”, ne-a mai spus Larisa Butnariu.

Pentru a preveni eventuale întâmplări nefericite, Larisa evită să iasă din casă, singură, în anumite intervale de timp.

”Dacă sunt singură, în momentul când s-a făcut șapte jumătate, opt, nu mai ies din casă. În schimb, dacă este vorba să merg la oamenii fără adăpost sau alți voluntari care să mă ducă cu mașina, cu însoțitori da, ies din casă la orice oră”, ne-a mai precizat Larisa.

Din așa zis-ul mariaj, cu proxenetul cu care s-a căsătorit forțat, a rezultat și al doilea copil. Mai târziu, în timpul procesului în care avea calitatea de victimă a traficului uman, Larisa a solicitat, în 2015, asistență maternală DGASPC-ului, pentru copiii ei. Cererea i-a fost acceptată, și, deși i-ar plăcea să-i  aibă lângă ea, se teme pentru viața lor, din cauză că încă este urmărită de rețelele de traficanți. De cealaltă parte, cei doi copii ai Larisei spun că s-au obișnuit cu mama lor adoptivă și că le-ar plăcea să rămână în continuare la ea, ne-a mai precizat tânăra.

”Copiii mei sunt acum în asistență maternală, am refuzat vehement central (de plasament-n.r). Pentru că, la momentul procesului, vorbindu-se de traficanți, de filieră internațională existau niște riscuri. Dacă ne uităm la ce am pățit eu în 2018, eu una n-aș fi putut să mă uit la copiii mei legați de calorifer, tăiați și dat foc pe la mâini (…) Copiii având 7, respective 5 ani, ei s-au atașat de familia în care au crescut. Iar eu în momentul de față sunt pusă în situația să aleg trauma cea mai mică pe care aș putea să le-o cauzez, pentru că ei au început în timpul procesul de reintegrare. Li s-a adus la cunoștință posibilitatea să vină la mine, dar și-au exprimat dorința să rămână la mama Maria, adică la asistentul maternal”, ne-a explicat Larisa, despre situația copiilor ei.

Ce mai știi despre familia ta biologică?

”Eu mi-am cunoscut familia naturală, în 2017, ne-am cunoscut, am vorbit, dar în momentul în care am început să ies să vorbesc despre traficul uman, mi s-a adus la cunoștință de către fratele mamei naturale, că sunt prea războinică, că-s nebună după dreptate”, a precizat Larisa Butnariu.

În prezent, Larisa și-a reluat viața de la zero. Și-a reluat școala și are un loc de muncă, pe care la un moment dat nu-l putea avea, din cauza situației sale, având în vedere calitatea de victimă a traficului de persoane. De asemenea, Larisa este foarte activă și pe rețelele de socializare.

 Care este viața ta în prezent?

”În prezent, lucrez ca și consultant la o firmă din Anglia, pe probleme reintegrare pentru copiii veniți din diaspora înapoi în România, care se confruntă cu bullying-ul, sunt editor la Diaspora.ro, am canalul de youtube, sunt elevă, am canal pe Tik-Tok. Sunt elevă în clasa a X-a”, a mai spus Larisa.

Ce mesaj ai pentru tinerele/tinerii din ziua de azi?

”Trebuie să ne adresăm și adolescenților.Să aibă grijă la conduită, la anturaje, pe rețelele sociale . Trebuie să ne adresăm părinților care își educă fetele: ”tu să-l cauți pe unul cu bani”. Nu oricine are bani este și potrivit pentru copilul nostru. Nu mai zic de cazurile cu loverboy care închiriază mașini ca să se dea mari ”, a punctat Larisa Butnariu.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: