Redactia.ro
Home » Homepage » EXCLUSIV. Trupa AKORD, cea mai difuzată din Republica Moldova, ne-a dezvăluit rețeta succesului: „E nevoie de multă muncă și perseverență”. Ce planuri au pentru viitorul apropiat

EXCLUSIV. Trupa AKORD, cea mai difuzată din Republica Moldova, ne-a dezvăluit rețeta succesului: „E nevoie de multă muncă și perseverență”. Ce planuri au pentru viitorul apropiat

GALERIE FOTO (4)

AKORD este una dintre cele mai îndrăgite trupe din Chișinău, care lansează hit după hit, fiind și cea mai difuzată trupă pop din Republica Moldova. Are un palmares de peste 50 de piese proprii și peste 20 de clipuri oficiale cu milioane de vizualizări pe You Tube. Cele mai cunoscute single-uri sunt: Noaptea Târziu; Prizoniera: Unde, Unde; Prea Departe, Unde, Unde și Hora Dorului. AKORD și Fabrica de Hituri au lansat 2 albume digitale și 2 CD-uri pe suport fizic, care sunt disponibile pe toate platformele muzicale online. Echipa AKORD a realizat numeroase concerte solo, cel mai recent fiind ,,Unde, Unde – Pop Simfonic” pe scena Palatului Național din Chișinău (2021).

Am discutat cu Igor și Eduard, băieții din AKORD, pentru a afla mai multe despre ei și muzica lor, dar și despre noul single, „Cine-i Soarele Tău”.

De unde vine numele „AKORD”?
Denumirea formației este de fapt un nume muzical și presupune trei sunete luate consecutiv. Sună și dă bine acest nume, îl considerăm inedit fiindcă se memorează din prima.

Ce înseamnă muzica pentru voi?
Pentru noi muzica este un mod de a ne alimenta, o sursă constantă de energie. Putem spune că muzica a fost dintotdeauna mai mult decât o pasiune pentru noi. Am făcut multe eforturi și sacrificii pentru muzică, actualmente nici nu ne-am vedea făcând altceva.

Ce vă inspiră cel mai mult în muzică?
Ne inspiră oamenii din jurul nostru și experiențele din viața de zi cu zi, pe care încercăm să le transpunem în muzică. De altfel, putem spune că industria muzicală e o sursă de inspirație constantă, nu poți să nu fii inspirat cu atâți oameni talentați în jur. 😊 Chiar apreciem această oportunitate pe care ne-o oferă soarta.

Care e rețeta succesului vostru?
Să fii împlinit și să crezi că poți mai mult. Cred că rețeta succesului este mult mai amplă decât ne-am putea noi imagina, și nu suntem în stare să-i dăm o definiție, dar în primul rând e nevoie de multă muncă și perseverență, la care se adaugă dragostea pentru muzică, desigur. Noi scriem piese și încercăm să ne dezvoltăm în fiecare zi, și nu cred că ne va opri nimic din a crea, atât timp cât suntem inspirați și avem energie 😊

De ce au nevoie artiștii pentru a reuși în industria muzicii?

În ziua de azi trebuie să fii tenace și perseverent, să ai un plan cât de cât și să te ții de el până reușești. Și dacă nu funcționează, trebuie să încerci din nou. Important este să continui și să înveți din greșeli – o carieră de succes nu se întâmplă peste noapte. Pentru noi muzica este un stil de viață, și am văzut mulți artiști care au renunțat deoarece nu au avut mindset-ul potrivit; așa că trebuie să îți dai seama foarte bine dacă muzica e doar un hobby sau chiar vrei să faci o carieră din asta și să dai tot ce ai pentru a obține acel scop.

Aveți milioane de vizualizări/stream-uri pe YouTube/Spotify, cu fani din toată lumea. Credeți că a fost influențată pozitiv industria muzicală de internet și social media?
Noi avem o prezență destul de bună pe social media, suntem persoane sociabile și ne place să interacționăm cu fani sau cu alți artiști. Cred că internetul a ajutat mult la conectarea artiștilor cu fanii și la răspândirea mesajului acestora în toate colțurile lumi. Dar și social media trebuie ,,mâncată cu măsură” că ce e mult strică.

Ce planuri aveți pentru final de 2022?
Să facem cât mai auzit noul single – „Cine-i Soarele Tău”, a fost lansat recent pe Spotify, iar în perioada imediat următoare planul este să lansăm și un videoclip pe măsură! Lucrăm de asemenea și la alte piese, avem multe idei pe care abia așteptăm să le împărtășim cu publicul. Am mai avea un plan, dar momentan e …o dorință în plutire liberă, vrem să facem un duet cu o interpretă sexy din România, ar fi un altfel de tren Chișinău – București.

Un mesaj pentru fani?
Vrem să le mulțumim pentru că ne sunt alături și abia așteptăm să ne vedem la următorul concert!

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: