Redactia.ro
Home » Știri » Există probabilitatea ca noul coronavirus să fie creat de om? Ce spune un specialist australian

Există probabilitatea ca noul coronavirus să fie creat de om? Ce spune un specialist australian

GALERIE FOTO (2) COVID-19

Nikolay Petrosvky, expert australian a declarat că există posibilitatea ca noul coronavirus să fie creat de om în laborator. Potrivit specialiștilor care susțin că acest virus a fost produs de om, această teorie devine din ce în ce mai valabilă.

Omul a creat coronavirusul în laborator? Ce spun specialiștii

Apariția coronavirusului a afectat întreaga lume începând încă de la începutul anului acesta, și mai mulți experți sunt de părere că acest virus a fost creat de om în laborator.

Această teorie a consipirației o validează și profesorul australian Nikolai Petrovsky, care susține că acest virus care a ucis milioane de oameni, ar fi fost creat de om în laborator.

Coronavirusul este atât de perfect adaptat pentru a infecta oamenii, încât posibilitatea de a fi făcut într-un laborator chinez nu poate fi ignorată”, a declarat profesorul australian.

Conform acestuia, virusul se lipește mai bine de celulele umane decât de cele animale, explicând totodată de ce acest virus nu este periculos și pentru alte vietăți.

Profesorul își propune să găsească un animal care să fie sensibil la acest virus, precum liliecii, care sunt considerați sursa principală a infectării cu coronavirus.

De ce COVID-19 afectează doar oamenii?

Acesta a explicat că virusurile de obicei tind să se îmbunătățească la infectarea speciilor noi pe măsură ce se adaptează de-a lungul timpului, dar COVID-19 a făcut acest lucru încă din prima zi.

O posibilitate care nu poate fi exclusă este aceea că SARS-CoV-2 a fost creat printr-un eveniment de recombinare care a avut loc involuntar sau conștient într-un laborator care tratează coronavirusuri și apoi eliberat accidental”, a spus specialistul.

„Opera” laboratorului din Wuhan, China?

Petrovsky a explicat că statistic este improbabil ca un liliac din cei care dețin genele acestui virus să se fi întâlnit cu un pangolin care deține alte gene ce se regăsesc în COVID-19, iar ulterior să se fi transformat într-un virus care este transmis către om.

Intersant este faptul că deși pangolinii sunt considerați principalii intermediari a virusului, specialiștii nu au găsit acest virus la nicio specie animală, nici măcar la lilieci.

Animalele nu s-au mișcat între comunități la fel de mult ca oamenii, așa că este posibil să nu fi găsit încă peștera de lilieci potrivită. Până să se întâmple asta, teoria laboratorului din Wuhan trebuie să fie luată în considerare”, a spus Petrovsky.

Președintel american Donald Trump este de părere că acest virus a fost produs într-un laborator din Wuhan, spunând că are dovezi concludente în acest sens, însă liderii de la Beijing infirmă această acuzație.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: