Redactia.ro
Home » Știri » Experții americani trag un semnal de alarmă: ”Este imposibilă eradicarea coronavirusului”

Experții americani trag un semnal de alarmă: ”Este imposibilă eradicarea coronavirusului”

Coronavirusul va fi mereu prezent in lume

Nu am putea scăpa niciodată de coronavirus, este avertismentul dur al experților americani. De altfel, ei spun că SARS-COV2 s-ar putea transforma într-o boală sezonieră, asemeni gripei. Totodată, cu timpul, cei care se vor infecta cu Covid19 încă din copilărie, își vor întări sistemul imunitar, care îi va proteja de bolile grave.

Experții americani trag un semnal de alarmă: ”Este imposibilă eradicarea coronavirusului”

Experții americani avertizează că SARS-COV2 ar putea fi prezent în lume pentru totdeauna. Asemeni gripei, s-ar putea transforma într-o boală sezonieră și se va trata prin medicamente și vaccin. Mai mult, viitoarele generații, care se vor infecta cu virusul vor dezvolta imunitate și nu vor mai fi afectate de boli severe.

”Acest coronavirus este aici ca să rămână. Eradicarea acestui nou coronavirus este practic imposibilă”, a explicat dr. John Brownstein, ofițer șef de inovare la Boston Children’s Hospital și colaborator ABC News.

Același lucru îl susține și Dr. Paul Offit, director al Centrului de Educație pentru Vaccinuri și profesor de pediatrie în Divizia de Boli Infecțioase de la Spitalul de Copii din Philadelphia,

”Nu este sigur că vom elimina vreodată acest virus. Nu este ca rujeola, unde ai imunitate sterilizatoare pe tot parcursul vieții”, spune Dr. Paul Offit.

Un alt specialist, Brownstein crede că SARS-COV2 va apărea în viitor, la oameni, mai mult în sezonul rece, iar un epidemiolog susține varianta bolii sezoniere.

„Speranța este că, cu o suficientă imunitate naturală și cu ajutorul imunizărilor, aceasta va deveni o parte a ciclului natural al sezonului rece, care nu va avea același impact”, a spus Brownstein.

”Cred că va deveni sezonier. Toate infecțiile virale respiratorii acute sunt așa, a adăugat Sarah Cobey, epidemiolog și biolog evoluționist la Universitatea din Chicago.

Ce se va întâmpla cu omemirea după diminuarea Covid19

Reprezentanții ONU avertizează că o altă problemă va afecta destul de grav omenirea, odată cu diminuarea pandemiei, anume, poluarea. Asta pentru că, în prezent, se investește mult în salvarea economiei afectate de criză și mai puțin în salvarea Planetei de factorii dăunători.

”În prezent, însă, guvernele care investesc miliarde de dolari în planuri de stimulare pentru a-și salva economiile aflate în dificultate abordează în principal pierderile de locuri de muncă și daunele economice cauzate de blocaje. Nu se uită și spre o oportunitate mai verde”, potrivit lui  Mark Carney, reprezentant ONU.

Criza alimentară bate la ușă

Tot reprezentanții ONU spun că în acest an criza alimentară va fi o altă problemă a omenirii.

„Lanţul de aprovizionare cu produse agroalimentare s-a redus din cauza COVID-19. Hrana a devenit mai scumpă şi, în unele regiuni, complet inaccesibilă. Aprovizionarea cu mâncare va fi o problemă mult mai complicată în 2021 comparativ cu 2020. Principalul impact (al pandemiei) a fost asupra pieţelor agroalimentare. Restricţiile şi lockdown-ul impus de autorităţi au determinat închiderea acestor pieţe, decizii care i-au afectat pe fermieri şi agricultori.Suntem într-o cursă contra-cronometru. Anul acesta ne confruntăm cu o ameninţare mai mare, deoarece economiile ţărilor s-au restrâns.”, a spus Agnes Kalibata, raportor special al Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU) şi fost ministru al Agriculturii din Rwanda.

Reprezentantul ONU, Agnes Kalibata mai este de părere că suntem într-o cursă contra-cronometru, din cauza că economiile țării s-au restrâns.
„Suntem într-o cursă contra-cronometru. Anul acesta ne confruntăm cu o ameninţare mai mare, deoarece economiile ţărilor s-au restrâns”, a mai spus Agnes Kalibata.
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: