Redactia.ro
Home » Știri » Extinctoare expirate în tribunalul în care se judecă dosarul Colectiv

Extinctoare expirate în tribunalul în care se judecă dosarul Colectiv

Extinctoare expirate în tribunalul în care se judecă dosarul Colectiv

La parterul Tribunalului București s-au descoperit mai multe extinctoare cu termneul de valabilitate expirat din februarie 2019. Potrivit Libertatea, patru etaje mai sus în Sala de Festivități a Tribunalului, se judecă ultimele termene din dosarul Colectiv.

Extinctoare expirate în tribunalul în care se judecă dosarul Colectiv

La audierile din Dosarul Colectiv s-a spus că incendiul s-a produs din cauza că extinctoarele din club erau expirate. Pirotehnistul Moise Marian care a aprins artificiile în club, a declarat că a încercat să folsoească extinctorul din club, dar acesta nu a funcționat, fiind expirat.

Declarația rezultă a fi adevărată, pentru că cercetările la fața locului, în apropierea stâlpului inițial incendiat, a fost identificat sistemul de siguranță aș unui stingător.

Se pare că la parterul Tribunalului București au fost găsite extinctoare expirate. Majoritatea extinctoarelor din tribunal expiră în luna februarie 2010, dar unele arată că sunt expirate din februarie 2019. În concluzie, unele extinctoare sunt expirate de nouă luni.

Miercuri vor avea loc audieri în dosarul Colectiv în care vor fi trimiși în judecată patronii clubului, cei din firma de artificii și pirotehniștii care au montat jerbele ce au declanșat incendiul.

Citeste si:Micuțul Lewis, ursul koala salvat de o femeie din mijlocul flăcărilor în Australia, a murit

Etichete: