Redactia.ro
Home » Știri » Faimosul oraș antic din adâncul apelor unui lac din China. Turiștii îl numesc Atlantida de Est

Faimosul oraș antic din adâncul apelor unui lac din China. Turiștii îl numesc Atlantida de Est

GALERIE FOTO (7) Faimosul oraș antic din adâncul apelor unui lac din China.

Faimosul oraș antic din adâncul apelor unui lac din China. Lacul Qiandao este situat în Zheijang, China, la aproape 150 de kilometri de orașul Hangzhou. În adâncul lui se află un oraș antic, de 2000 de ani, comparat cu insula Atlandina. Turiștii pasionați de scufundări merg deseori pentru a vizita orașul păstrat intact la 40 de metri sub apă.

Faimosul oraș antic din adâncul apelor unui lac din China. Turiștii îl numesc Atlantida de Est

Faimosul oraș antic din adâncul apelor unui lac din China. În adâncuul apelor unui lac din China se găsește un oraș antic de 2.000 de ani, pe care turiștii îl numesc Atlantida de Est. Shicheng sau Orașul Leilor, este un oraș scufundat în apele Lacului Qiandao, din provincia chineză Zhejiang. Acesta a fost construit pe vremea dinastiei Han, iar apa cu o adâncime de 40 de metri, a conservat foarte bine orașul scufundat. Shicheng a fost scufundat în mod intenționat în 1959 pentru a face loc unui baraj și unei hiderocentrale.

Aproximativ 300.000 de oameni au fost evacuați din oraș, iar mulți dintre ei se trăgeau din familii care au locuit în oraș de sute de ani. Atlantida de China a fost redescoperită în 2001, când autoritățile chineze au verificat cum s-a conservat orașul pierdut. De asemenea, acestea au organizat expediții, iar pasionații de scufundări au mers pentru a vedea cu ochiul lor această minune. Astfel, interesul turiștilor pentru ruinele scufundate a crescut foarte mult în 2001, când revista Chinese National Geograpfy a publicat câteva fotografii spectaculoase cu orașul pierdut sub ape. Odată cu scufundarea așezărilor antice au fost inundate alte 27 de orașe și 1.377 de sate moderne, aproximativ 50.000 de hectare de teren agricol și mii de locuințe.

În 2005, departamentul local de turism a descoperit alte trei orașe sub apă, iar la 7 ianuarie 2011, orașele antice au fost evaluate drept „relicve provinciale”. Pentru vizita turiștilor a fost construit un submarin de 24 metri lungime și patru metri lățime, cu o capacitate de 48 de locuri, la un cost de aproximativ șase milioane de euro. De când a fost terminat, în 2004, submarinul nu a fost folosit niciodată, iar autoritățile a declarat că legile nu permit ca submarinele să fie scufundate în apele interioare.

Imaginile publicate au dezvăluit numeroase detalii arhitecturale interesante, orașul având cinci porți de intrare, și nu patru, așa cum aveau celelalte orașe din China imperială. Totodată, străzile orașului aveau 265 de arcade din piatră în care erau sculptați lei, dragoni, păsări Phoenix și inscripții extrem de vechi. Conform autorităților chineze, fortificația orașului datează din secolul al XVI-lea.

Lacul Qiandao este un lac artificial

După ce orașul a fost scufundat, toată valea s-a transformat într-un lac de acumulare de 573 de kilometri pătrați. Lacul Qindao este numit astfel deoarece este presărat cu 1.078 de insule mari și câteva mii de petece de pământ mai mici, care îi străpung suprafața în chip fenomenal. Lacul este utilizate pentru a produce renumita apa minerală Nongfu Spring.

Mai mult, insula are păduri luxuriante, peste 90% dintre insule fiind acoperite cu vegetație bogată. În anii trecuți a fost transformată într-un loc turistic cu insule tematice precum Insula Păsărilor, Insula Șerpilor, Insula Maimuțelor, Insula Încuietorilor și Insula Copilăriei.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: