Redactia.ro
Home » Știri » Familia unui pacient mort de COVID a făcut scandal la spitalul „Marius Nasta”. Medicii s-au baricadat

Familia unui pacient mort de COVID a făcut scandal la spitalul „Marius Nasta”. Medicii s-au baricadat

Institutul Marius Nasta atacat de familia unui mort de Covid-19

Rudele furioase ale unui decedat de coronavirus, au intrat cu forța, joi seară, la Institutul „Marius Nasta” din București, atunci când au primit vestea tragică. Un grup format din 20 de bărbați a încerat să pătrundă în secția de terapie intensivă și a amenințat cadrele medicale, dar și pacienții internați. Mai mult, au vrut să agreseze și fizic medicii, nu doar verbal. 

Medici și pacienți, amenințați de familia furioasă

Rudele furioase ale unui pacient mort de Covid-19 au atacat, joi seară, Institutul „Marius Nasta” din București, atun când au aflat de eveniment. Mai exact, un grup numeros a încercat să intre pe fereastra de la ATI și i-a amenințat pe medici și pacienți. Totodată, au vrut să agreseze și fizic, nu doar verbal, cadrele medicale. Destul de recalcitrante, rudele bărbatului de 40 de ani care suferea și de obezitate, nu au putut fi oprite de cei de la pază să facă scandal. A fost nevoie de chemarea oamenilor legii pentru a calma spiritele.

Plângere penală împotriva familiei

În urma scandalului, managerul instituției, Beatrice Mahler va depune plângere penală împotriva rudelor bărbatului mort de coronavirus.  Aceasta a declarat la Digi24 că nimeni nu a fost rănit, dar atât medicii, cât și pacienții sunt speriați.

„Din păcate, în această seară a fost o situație extrem de neplăcută la Institutul Marius Nasta, cauzată de decesul unui pacient tânăr infectat cu virusul SARS-CoV-2, un pacient cu comorbidități. În momentul în care familia a fost anunțată de evenimentul produs, practic un grup mare de cetățeni au forțat intrarea în spital, au ajuns la pavilionul COVID, au urcat pe ferestrele pavilionului și au încercat să intre pe geamuri – să spargă ferestrele, practic, pentru că asistentele și medicii au reușit să închidă pavilionul”, a spus managerul la Digi 24.

”Nu pot să vă spun decât că personalul și în primul rând pacienții au fost extrem de speriați și sunt la acest moment extrem de speriați, pentru că siguranța lor a fost pusă în pericol. Vorbim de pacienți critici, vorbim de pacienți care sunt în terapie intensivă covid și care nu au nevoie de astfel de evenimente. Astfel de situații nu sunt de dorit, mai ales că din informațiile pe care le am de la pază și de la colegii mei, grupul de persoane care a intrat cu forța în Institut căutau să agreseze personalul medical nu doar verbal, cum au făcut-o, ci și fizic. Este extrem de trist că acest lucru se întâmplă și că efortul pe care îl facem și care vă asigur că este complet și constant nu este apreciat de aparținători”, a mai comentat dr. Beatrice Mahler.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: