Redactia.ro
Home » Știri » Institutul Marius Nasta, în carantină din cauza gripei

Institutul Marius Nasta, în carantină din cauza gripei

gripă

Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” impune măsuri privind accesul aparţinătorilor în incinta unităţii medicale pentru limitarea cazurilor de gripă.

Conform managerului instituţiei, Beatrice Mahler, pentru limitarea cazurilor de infecţii cu virus gripal în rândul pacienţilor internaţi este restricţionat accesul aparţinătorilor în Terapie Intensivă, iar pe secţii – accesul se face pe o perioadă de timp limitată, cu măsuri suplimentare de protecţie.

Până în acest moment doi pacienți ai institului au fost diagnosticați cu gripă.

„Având în vedere faptul că, în perioada 15 – 20 ianuarie, au fost confirmate două cazuri de gripă de tip A în Institutul de Pneumoftiziologie’Marius Nasta, este necesară restricţionarea accesului aparţinătorilor în incinta IPMN, în vederea limitării apariţiei cazurilor de infecţii cu virus gripal în rândul pacienţilor internaţi”, informează managerul instituţiei, potrivit Agerpres.

Al treilea deces provocat de gripă în România

A fost confirmat primul deces în județul Argeș cauzat de gripă. Este vorba despre un bărbat de 78 de ani, din Pitești. Potrivit Direcției de Sănătate Publică Argeș, în județ sunt confirmate în acest moment 61 de cazuri de gripă, din care 57 cu virus gripal B, 2 cu virus gripal AH3 și 2 cu virus gripal AH1.

Numărul total de cazuri de infecţii respiratorii acute înregistrate la nivel naţional, în perioada 13 – 19 ianuarie, a fost de 81.646, cu 30,6% mai mic comparativ cu cel înregistrat în aceeaşi săptămână a sezonului precedent, informează Institutul Naţional de Sănătate Publică.

Alertă! Români suspecţi de coronavirus. Ce măsuri au luat autoritățile

Conform INSP, „morbiditatea prin infecţii respiratorii acute s-a încadrat în intervalul aşteptat în această săptămână” şi „activitatea gripală a evoluat cu intensitate scăzută, cu răspândire regională – judeţele Braşov, Cluj, Sibiu, Prahova şi municipiul Bucureşti – şi cazuri sporadice în unele judeţe”.

La nivel naţional, numărul total de cazuri de infecţii respiratorii acute – gripă clinică, IACRS şi pneumonii – a fost de 81.646, cu 30,6% mai mic comparativ cu cel înregistrat în aceeaşi săptămână a sezonului precedent, când au fost 117.576 cazuri şi cu 11,4% mai mare comparativ cu cel din săptămâna anterioară – 73.257, menţionează sursa citată.

Institutul Naţional de Sănătate Publică informează că au fost raportate la nivel naţional 1.389 cazuri de gripă clinică, mai puţine cu 40% comparativ cu cele raportate în aceeaşi săptămână a anului precedent, când s-au înregistrat 2.314 cazuri.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: