Redactia.ro
Home » Homepage » Alertă! Români suspecţi de coronavirus. Ce măsuri au luat autoritățile

Alertă! Români suspecţi de coronavirus. Ce măsuri au luat autoritățile

coronavirus

Alertă la Cluj Napoca! Doi muzicieni români care au concertat în Wuhan, China, sunt suspecţi de coronavirus. Artiștii sunt căutați de autoritățile sanitare, deoarece de când s-au întors au intrat în contact cu mai mulți oameni.

Primele măsuri pe Aeroportul din Cluj privind virusul ucigaș

Aeroportul Internațional „Avram Iancu” din Cluj anunță luarea primelor măsuri privind coronavirusul din China. În terminalele sosiri și plecări au fost lipite afișe informative și au fost distribuite flyere pasagerilor.

Potrivit unui comunicat al Aeroportului Internațional „Avram Iancu” Cluj transmis, joi, asistenții medicali din aeroport oferă sprijin tuturor pasagerilor care au nevoie de sfaturi sau îngrijiri medicale.

„Aeroportul Cluj vine în sprijinul pasagerilor săi atât prin distribuirea materialelor informative despre coronavirus, cât și prin serviciile medicale existente în permanență pe aeroportul clujean. În acest sens, în terminalele de plecări și sosiri, la biroul de informații, la cabinetul medical și în zonele ghișeelor de check-in ale aeroportului, au fost afișate mai multe anunțuri de informare și au fost distribuite pasagerilor flyere cu instrucțiuni referitoare la combaterea și prevenirea noului tip de coronavirus. Asistenții medicali din cadrul Aeroportului Cluj oferă sprijin tuturor pasagerilor care au nevoie de sfaturi sau îngrijiri medicale”, se arată în comunicat.

De asemenea, Aeroportul Cluj colaborează cu autoritățiile din domeniul sănătății publice, cu autoritățile care își desfășoară activitatea în cadrul aeroportului, dar și cu companiile aeriene pentru implementarea tuturor măsurilor de precauție în ceea ce privește cazurile de pneumonii cu coronavirus.

Muzicieni din Timișoara, în carantină

Între timp, alți 23 de muzicieni din Timișoara, care făceau parte din aceeași orchestră au intrat în carantină.

Directorul Filarmonicii „Banatul” din Timişoara, Ioan Coriolan Gârboni, a declarat, miercuri, că muzicienii au ajuns marţi din China. „Colegii mei au fost 49 de zile într-un turneu în China şi au avut un concert în zona Wuhan, dar atunci nu era epidemie declarată, nu era nimic, iar ulterior doar au tranzitat aeroportul, fără să ajungă în oraş. Au ajuns marţi după amiază din China şi nu au avut niciun fel de filtru, nici pe aeroportul din Germania, nici pe cel din România.

Văzând, totuşi, ce se întâmplă, noi, ca instituţie, i-am rugat să se prezinte la cei care se ocupă cu medicina muncii şi să fie consultaţi ca să nu fie probleme. Am început o corespondenţă cu DSP Timiş şi am hotărât, cu de la mine putere, ca aceşti colegi să stea acasă în următoarele 10 zile, preventiv, să evite colectivităţile. Îmi asum responsabilitatea, le voi da o motivare medicală, dar sper să nu aibă probleme de sănătate”, a spus Gârboni pentru Mediafax.

Virusul misterios a ucis 17 persoane

Potrivit acestuia, din grupul de muzicieni care a fost în China au făcut parte 18 membri ai Filarmonicii „Banatul”, trei ai Operei din Timişoara, iar restul până la 45 au fost alte oraşe din ţară.

Oraşul chinez Wuhan este plasat în carantină, împreună cu alte două, începând de joi, au decis autorităţile care încearcă astfel să oprească răspândirea virusului care a ucis deja 17 persoane.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: