Redactia.ro
Home » Homepage » Orașul Wuhan a fost închis. Numărul deceselor a ajuns la 17, într-o singură zi

Orașul Wuhan a fost închis. Numărul deceselor a ajuns la 17, într-o singură zi

virușul ucigaș

Orașul Wuhan, locul unde a apărut virusul ucigaș, a fost închis de autoritățile din China. Nimeni nu are voie să intre și nici să maiiasă de acolo. Traficul aerian și feroviar a fost suspendat. Nici transportul public nu mai funcționează și, potrivit autorităților, acesta a fost închis temporar.

Autobuzul, metroul, feribotul și celelalte rețele de transport vor fi suspendate de pe 23 ianuarie de la ora locală 10:00. Stațiile de tren și aeroportul vor fi închise pentru călătorii care pleacă, a anunțat postul TV de stat.

Numărul morţilor a urcat într-o zi de la 9 la 17, potrivit unor surse oficiale de la Beijing. Totul, în condițiile în care au fost confirmate peste 500 de cazuri de infectare cu coronavirusul botezat „2019-nCoV”.

China a confirmat miercuri 473 de cazuri de persoane infectate cu coronavirus, precizează Hotnews.

Coronavirusului 2019-nCoV s-a răspândit deja în alte provincii chineze, precum şi în Japonia, Thailanda, Coreea de Sud şi Statele Unite.

S-a descoperit posibila sursă a virusului ucigaș din China

Carnea de şarpe este posibila sursă a noului coronavirus 2019‐nCoV, care provoacă forma letală de pneumonie din China, susţine o echipă de cercetători chinezi.

Într-un articol publicat în Journal of Medical Virology este indicat că majoritatea pacienţilor infectaţi cu 2019‐nCoV au avut contact cu animale în piaţa Huanan din Wuhan, unde sunt vândute de la păsări la lilieci, şerpi şi animale domestice. Piaţa a fost închisă de la izbucnirea epidemiei.

„Pentru a determina sursa virusului, am realizat o analiză secvenţială amplă şi o comparaţie cu un codon relativ asemănător (RSCU) de la diferite specii de animale, pornind de la secvenţe existente ale noului coronavirus 2019‐nCoV”, spun cercetătorii.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: