Redactia.ro
Home » Știri » Situație dificilă la Institutul „Marius Nasta”! Spitalul rămâne fără medici

Situație dificilă la Institutul „Marius Nasta”! Spitalul rămâne fără medici

Institutul „Marius Nasta”

Institutul „Marius Nasta” din Capitală se confruntă cu o situație deosebită, în plină pandemie de coronavirus. Unitatea medicală, care este totodată și spital-suport COVID-19, rămâne fără 30 de medici.

Managerul spitalului, Beatrice Mahler, a declarat că cel puțin 30 de medici vor pleca de la „Marius Nasta” luna aceasta. Mahler a precizat că au expirat contractele încheiate pe șase luni în starea de urgență și că sunt scoase la concurs posturi doar pe perioadă de o lună.

„Legea permite și am scos posturile, sunt publicate pe site-ul institutului pentru o perioadă determinată din nou, dar perioada de angajare este de o lună, cu posibilitatea de prelungire pe perioada stării de alertă. Aceste posturi nu sunt deloc atractive atât timp cât închei contracte pentru o lună.”, a declarat managerul spitalului la Digi 24.

Beatrice Mahler: „Ne așteaptă o toamnă dificilă”

Managerul Institutului Marius Nasta a vorbit și despre o modificare a stării pacienților cu coronavirus, în sensul că forma de afectare severă este întâlnită tot mai frecvent, iar în cazul lor, ameliorarea simptomelor se face extrem de lent. „Parcă lucrurile nu merg așa de repede cum ne-am dorit”, a adăugat Beatrice Mahler.

Beatrice Mahler a atras atenția asupra faptului că ne așteaptă o toamnă dificilă, cu un al doilea val, cel mai probabil. În același timp, dr. Mahler presupune că vor urma două săptămâni cu o ușoară scădere a numărului de noi cazuri, însă totul depinde de cum vor fi respectate regulile în școli, dar și la desfășurarea alegerilor electorale.

„Să sperăm că nu vom avea un octombrie exploziv”, a precizat managerul Spitalului Marius Nasta din București.

Până astăzi, 15 septembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 105.298 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 6.881. Dintre acestea, 460 sunt internate la ATI.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: