Redactia.ro
Home » Știri » Institutul de Pneumoftiziologie “Marius Nasta” a închis o secție

Institutul de Pneumoftiziologie “Marius Nasta” a închis o secție

Începând cu ziua de miercuri, secția Zerlendi din cadrul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din București a fost desființată pe motiv că ar putea pune în pericol viața pacienților și a personalului, în condițiile în care clădirea are o vechime de peste 100 de ani și risc seismic 1.

Potrivit managerului Beatrice Mahler, anul trecut a fost înaintat un proiect prin care clădirea urma să fie reabilitată, însă această idee a primit aviz negativ de la minister, invocându-se costurile prea mari. Din acest motiv s-a luat decizia de a se construi o nouă clădire, în acest moment așteptându-se finanțarea pentru studiul de fezabilitate al proiectului.

“Situația închiderii secției Zerlendi s-a discutat marți cu domnul ministru al Sănătății, Nelu Tătaru, care ne-a precizat că se va implica în găsirea de soluții pentru rezolvarea acestei situații și că problematica pacientului cu afecțiuni respiratorii va fi prioritară pentru Ministerul Sănătății, mai ales în contextul pandemiei de COVID care lasă sechele asupra funcției pulmonare, iar acești pacienți vor avea nevoie de reevaluare pneumologică”, arată o informare a unității medicale, semnată de managerul Beatrice Mahler.

Potrivit unor surse din cadrul spitalului, decizia a fost una spontană, luându-i pe nepregătite atât pe pacienți, cât și pe cadrele medicale, care au aflat de această decizie radicală și inopinată, chiar în ziua de miercuri, fără a fi anunțați în prealabil. O parte din pacienții internați în clădirea de pe Calea Șerban Vodă au fost transferați la sediul central al Institutului în cursul zilei de ieri, însă spațiul din Institut alocat noii secții dispune de un număr mult mai mic de paturi decât necesarul. Mai precis, secția închisă Zerlendi cuprindea 150 de paturi, jumătate dedicate pacienților cu afecțiuni pneumologice, cealaltă jumătate revenind pacienților cu tuberculoză, iar în urma mutării secției în Institutul Central numărul va scădea drastic la 24 de paturi. Aceleași surse interne mai susțin și că personalul medical va fi relocat în mod aleatoriu în Institut sau în Spitalul de Copiii de la Lacul Bucura, neexistând până în prezent o repartiție clară a cadrelor medicale.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: