Redactia.ro
Home » Știri » FARISEU sau duhovnic cu har? Părintele Calistrat, pus la îndoială, după ce trecutul său ZBUCIUMAT a ieşit la suprafaţă

FARISEU sau duhovnic cu har? Părintele Calistrat, pus la îndoială, după ce trecutul său ZBUCIUMAT a ieşit la suprafaţă

calistrat

Confictul în care a fost implicat Părintele Calistrat cu două femei, în curtea bisericii, a scos la suprafaţă trecutul zbuciumat al preotului. De exemplu, în anul 2003, într-un comunicat al Patriarhiei Române, se precizează faptul că acesta era o persoană violentă și ar fi slujit inclusiv în case private din zona Bârnova, pe perioada cât nu a avut dreptul să slujească în biserică.

Calistrat a fost reprimit în rândurile clerului după ce și-a recunoscut o mare parte dintre fapte.

Ar fi bătut un cal până l-a ucis

În anul 1999, călugărul – pe atunci – Calistrat ar fi fost decăzut din treaptă după ce nu a ascultat de stareți, la trei mănăstiri unde a slujit.

Caracterul violent al ierom. Calistrat reiese și din faptul că, pe timpul șederii la Mănăstirea Sihăstria, a bătut un cal până l-a ucis. Alungat din Sihăstria din pricina tulburărilor provocate, monahul Calistrat a plecat la Mănăstirea Dragomirna din jud. Suceava, împreună cu prietenul său, ierom.

Antonie Câmpanu, de unde, datorită dezbinării și vrajbei provocate în această obște, a fost alungat de către conducerea Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, la insistențele conducerii mănăstirii”, se precizează în comunicatul de presă invocat.

BOR se delimitează de Părintele Calistrat

Vasile Bănescu, cel care este purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române (BOR), a transmis un nou punct de vedere referitor la preotul Calistrat Chifan de la Mănăstirea Vlădiceni, județul Iași, filmat în timp ce lovește o femeie în curtea bisericii, că „vedetismul, grobianismul, fachirismul verbal cu aer sapiențial, violența de orice fel, incultura laică și teologică instalate în mediul clerical/ monahal sub masca «conservatorismului» de mahala xenofobă și filetistă, reprezintă tot atâtea ratări ale întâlnirii cu vocația pastorală, dar mai ales cu creștinismul însuși”.

„Întrucât mi se solicită insistent și justificat un punct de vedere în legătură cu gestul violent și scandalos comis de un cleric monah acum două zile, dar și pentru că în același timp acest caz este subiectul unei anchete pe care doar eparhia de care aparține o poate desfășura și doar ea poate comunica rezultatele ei, eu nu pot transmite decât un punct de vedere general valabil referitor la conduita unui cleric, oricine ar fi el:

Vedetismul, grobianismul, fachirismul verbal cu aer sapiențial, violența de orice fel, incultura laică și teologică instalate în mediul clerical/ monahal sub masca «conservatorismului» de mahala xenofobă și filetistă, reprezintă tot atâtea ratări ale întâlnirii cu vocația pastorală, dar mai ales cu creștinismul însuși”, arată Vasile Bănescu.

Preotul acuză că femeile au încercat să-i seducă

Părintele Calistrat are propria variantă a incidentului în care a fost implicat. Monahul a spus că doar a împins-o pe femeia care îl acuză că l-a lovit și că a fost provocat.

Mi-au zis «Știi tu, gunoiule!» Mi-au pus piedică, m-am ridicat, am împins-o pe aia de umăr, i-am luat telefonul din mână și l-am izbit jos și i-am spus la paznic: «Dă-le afară». Ele s-au oprit la poartă, au chemat Salvarea, dar de avut nu aveau nimic, au plecat boscorodind, că mă blestemă, să mă ardă focul, să mă ia Satana, să dea Dumnezeu să mor, era foc și pară la gura lor și am zis: «Fată dragă, tot ce îmi dorești mie, să-ți dea Dumnezeu de 100 de ori ție. Doamne ajută!»

Și m-am dus în continuare la spovedit. A venit agentul de poliție, chemat probabil tot de ele și atunci le-am spus persoanelor de față: «Spuneți-i domnului cu ce se ocupă»… 15-20 au dat declarații, au zis că dacă e nevoie vin 100. Și la Sfântul Nectarie fac treaba asta. I-au făcut părintelui sesizare că nu stau mormintele bine așezate.

Eu am crezut că a fost o chestie banală, nici prin cap să îmi treacă că ele au ajuns aici la dumneavoastră, la știri”, a declarat preotul Calistrat de la Mănăstirea Vlădiceni.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: