Redactia.ro
Home » Știri » FBI, dezvăluire şocantă: „Au vrut s-o elimine!” Americanii confirmă tentativa de omor din 1983 a Reginei Elisabeta a II-a

FBI, dezvăluire şocantă: „Au vrut s-o elimine!” Americanii confirmă tentativa de omor din 1983 a Reginei Elisabeta a II-a

Regina Elisabeta a II-a s-a confruntat cu o potențială amenințare de asasinare în timpul unei vizite din 1983 în SUA, arată documentele FBI recent lansate, potrivit BBC.

Biroul Federal de Investigații a dat publicităţii mai multe documente referitoare la călătoriile regretatei Suverane în SUA, la scurt timp după moartea acesteia anul trecut.

Regina Elisabeta a fost la un pas de a fi asasinată în timpul vizitelor în SUA

Amenințarea a venit pe 4 februarie 1983, cu aproximativ o lună înaintea vizitei Reginei Elisabeta a II-a și a soțului ei, Prințul Philip, în California. „Vrea să încerce să facă rău Reginei Elisabeta și ar face asta fie aruncând un obiect de pe Podul Golden Gate pe Yacht Britannia când aceasta va trece pe sub pod. A doua variantă era programată în timpul vizitei la Parcul Național Yosemite”, se arată în document.

Ca răspuns la amenințare, Serviciile Secrete au plănuit să închidă aleile de pe podul Golden Gate pe măsură ce iahtul se apropie. Nu este clar ce măsuri au fost luate la Yosemite, dar vizita a avut locfără probleme. „Au vrut s-o omoare!” a spus un martor care ar fi ştiut de „planul de la pod” la acea vreme.

Multe dintre vizitele de stat ale defunctei Regine în SUA, inclusiv vizita din 1983 pe Coasta de Vest, au apărut pe fondul tensiunilor din Irlanda de Nord.

FBI a publicat detalii secrete despre comploturi

Documentele, care conțin 103 pagini și care au fost încărcate pe site-ul The Vault, dezvăluie cum a fost emisă o citație unui pilot pentru că a pilotat un avion mic deasupra Battery Park, cu un semn pe care scria „Anglia, plecați din Irlanda”. Fișierele arată cum FBI-ul a rămas vigilent la ceea ce a considerat a fi potențialul real al amenințărilor la adresa regretatei Regine.

Vărul ei de-al doilea, Lord Mountbatten, a fost ucis într-un bombardament al IRA în largul coastei comitatului Sligo, Republica Irlanda, în 1979.

La fel, înaintea unei vizite oficiale în Kentucky în 1989, o notă internă a FBI spunea „posibilitatea amenințărilor împotriva monarhiei britanice este mereu prezentă din partea Armatei Republicane Irlandeze (IRA)”. Reginab Elisabeta a II-a, care avea cai de curse, obişnuia să viziteze Kentucky destul de des pentru a se bucura de atracțiile Kentucky Derby.

Într-o vizită de stat în 1991, regretata Regină era programată să vadă un meci de baseball al echipei Baltimore Orioles cu președintele George H Bush. FBI a avertizat Serviciile Secrete despre prezenţa unor „grupuri irlandeze” care plănuiesc proteste pe stadion și, de asemenea, că„un grup irlandez rezervase un bloc mare de bilete de tribună” pentru joc.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: