Redactia.ro
Home » Știri » Federația Părinților, anunț! Elevii claselor a VII-a și a XI-a nu mai susțin simularea examenelor de Evaluare Națională și BAC 2020

Federația Părinților, anunț! Elevii claselor a VII-a și a XI-a nu mai susțin simularea examenelor de Evaluare Națională și BAC 2020

Federația Părinților, anunț! Elevii claselor a VII-a și a XI-a nu mai susțin simularea examenelor de Evaluare Națională și BAC 2020

Anunț Federația Părinților! Elevii claselor a VII-a și a XI-a nu mai susțin simularea examenelor de Evaluare Națională și BAC 2020. Decizia ministerului Educației le-a fost comunicat sindicatelor, reprezentanților elevilor și părinților miercuri.

Anunț Federația Părinților! Elevii claselor a VII-a și a XI-a nu mai susțin simularea examenelor de Evaluare Națională și BAC 2020

Conform Federației Părinților, elevii claselor a VII-a și a XI-a nu mai susțin anul acesta simularea de Evaluare Națională și BAC.

Calendarul simulărilor de Evaluare Națională 2020 și BAC 2020 pus de oficiali în dezbaterea sindicatelor, reprezentanților elevilor și părinților prevede că simulările încep pe 23 martie, atât pentru clasele a VIII-a, cât și pentru a XII-a.

De asemenea, ministerul Educației a anunțat sindicatele, elevi și părinți prezenți astăzi în ședința Comisiei de Dialog Social că anul acesta nu mai au loc simulări la clasele a VII-a și a XI-a.

Și Asociația Elevilor din Constanța a anunțat astăzi, 15 ianuarie 2020, că “elevii de clasele a XI-a și a VII-a nu vor mai susține anul acesta simulări pentru Bacalaureat, respectiv Evaluarea Națională.

Motivul pentru care Ministerul Educației nu mai organizează simulare la clasa a VII-a?

Elevii de clasa a VII-a învață după programa școlară nouă, iar Ministerul Educației nu a definitivat și aprobat, până în acest moment, programa de examen care va fi respectată la Evaluarea Națională de anul viitor, a declarat pentru Edupedu.ro reprezentantul părinților.

De asemenea, Cristache a anunțat că nu a fost de acord cu propunerea ministerului Educației.

“Nu pun pe picior de egalitate o simulare făcută la nivelul unității de învățământ cu una națională, care angrenează toți copiii și unde poți avea o imagine de ansamblu la nivel național pe subiecte cu același grad de dificultate“, a precizat Cristache.

Calendar Simulări Evaluarea Națională 2020 pentru clasa a VIII-a – Proiectul Ministerului Educației

Ministerul Educației a avansat și proiectul de calendar pentru simularea examenelor de Evaluare Națională și BAC 2020.

23 martie 2020 Limba și literatura română – Probă scrisă

24 martie 2020 Matematică – Probă scrisă

25 martie 2020 Limba și literatura maternă – Probă scrisă

3 aprilie 2020 Comunicarea rezultatelor

Calendar Simulări BAC 2020 – Proiectul Ministerului Educației:

23 martie 2020 Limba și literatura română – Probă scrisă – Proba E) a)

24 martie 2020 Matematică sau Istorie – Proba obligatorie a profilului – Proba E) c)

25 martie 2020 Limba și literatura maternă – Probă scrisă – Proba E) b)

26 martie 2020 Proba la alegere a profilului și specializării – Probă scrisă – Proba E) d)

3 aprilie 2020 Comunicarea rezultatelor

Citeste si:Adrian Mutu, prezentat oficial! „Sunt persoana potrivită să disciplinez jucătorii”

Loading...