Redactia.ro
Home » Stil de viață » Femeia care nu a mai mers la piață de 20 de ani. „Mama mea nu a cumpărat niciodată nimic, nici ulei”

Femeia care nu a mai mers la piață de 20 de ani. „Mama mea nu a cumpărat niciodată nimic, nici ulei”

Gospodina tanti Maria

Orice român care stă la țară, la casă sau care își permită să facă asta, are în curte o grădină de legume, cu care să își poată face cea mai sănătoasă mâncare. Nu oricine poate face acest lucru, dar cei care reușesc sunt, cu adevărat, fericiți.

Femeia care nu a mai mers la piață de două decenii

Nu numai că au o mâncare sănătoasă pe care o pot pune pe masă, dar știu și cum au fost crescute acele legume și au siguranța că sunt cele mai bune pentru nivelul de nutreienți pe care trebuie să îl avem zilnic.

O femeie din Suceava, tanti Maria, așa cum o numesc vecinii este apreciată de toată lumea pentru felul în care are grijă de plantele sale și pentru talentul la grădinărit.

Mai mult decât atât, datorită abilităților de a crește legumele, ea a fost chemată și la o mănăstire pentru a-i ajuta pe cei care și-au dedicat viața Domnului să învețe cum trebuie să aibă grijă de o grădină.

Eu la mănăstirea Barnova am fost chemată de părintele stareț să fac o grădina bio. Terenul este alimentat cu mranita de capra, nu cu concentrat natural. Plantele mă ascultă și aici, la Barnova”, a declarat femeia.

Gospodina care are livadă, iaz cu pește, grădină și seră

Tanti Maria a explicat că ea nu cumpără niciodată nimic, pentru că are deja tot ce îi trebuie. Cea care a învățat-o tainele grădinăritului a fost mama ei, despre care tanti Maria spune că nu cumpăra nici măcar ulei, pentru că și-l făcea singură.

Mama mea așa m-a învățat. Ea nu cumpără nimic, nici măcar ulei. Avea floarea-soarelui, făcea ulei, sfeclă o ducea la Bucecea, de unde aducea zahărul. Doar orezul îl cumpără. Ea m-a învățat să pun murături, să fac zarzavaturi, ciuperci murate, fasole verde murată. Așa mi-am învățat și copiii, pentru că așa e sănătos. Am grădina, livada, seră și iaz cu pește”, spune Maria Țăran.

Femeia pasionată de grădinărit a explicat că dacă îți platezi propriile legume în grădină, poți economisi mulți bani.

Dacă ești o bună gospodină economisești bani și nu cumperi legume, fructe, zarzavaturi. Dar trebuie muncă. Eu până seară stau în solar, în grădina, vorbesc cu legumele. Exact cum îngrijești un copil, așa ai grijă de o grădina”, a explicat femeia.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: