Redactia.ro
Home » Știri » Femeia care și-a abandonat copilul într-o scară de bloc a fost identificată şi reţinută

Femeia care și-a abandonat copilul într-o scară de bloc a fost identificată şi reţinută

GALERIE FOTO (2) Femeia care și-a abandonat copilul într-o scară de bloc a fost identificată şi reţinută

Femeia care și-a abandonat fetița în scara unui bloc din Chișinău a fost identificată și reținută. Anunțul a fost făcut de Poliția Națională.

Femeia care și-a abandonat copilul a fost identificată

Un copil de aproximativ două săptămâni a fost găsit sâmbătă, 6 februarie, în scara unui bloc din Chișinău, amplasat pe bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt, de către o locatară. În acest caz a fost inițiată o cauză penală pentru comiterea infracțiunii ,,lăsarea în primejdie”.

Persoana culpabilă de asemenea infracțiune riscă amendă până la 27.500 de lei sau muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore, sau închisoare de până la 2 ani.

Femeia care și-a abandonat copilul într-o scară de bloc a fost identificată şi reţinută

Femeia care şi-a abandonat copilul a fost identificată şi reţinută de poliţie. Potrivit Direcţiei de Poliţiei, mama fetiţei s-a dovedit a fi o tânără de 20 de ani, originară din raionul Hânceşti, transmite IPN.

În cadrul cauzei penale, femeia urmează a fi audiată de către ofiţerul de urmărire penală şi procurorul de sector. Toate circumstanţele şi ce a făcut-o pe aceasta să recurgă la un astfel de gest urmează a fi stabilite.

Reținerea a fost posibilă datorită măsurilor speciale de investigație și urmărire penală întreprinse de către ofițerii secției investigare infracțiuni din cadrul Direcției de Poliție a municipiului Chișinău de comun cu polițiștii IP Centru.

Cum se pedepsește abandonul în familie

Potrivit Codului Penal din capitolul Infracţiuni contra familiei, Art. 378, Abandonul de familie, săvârşirea de către persoana care are obligaţia legală de întreţinere, faţă de cel îndreptăţit la întreţinere, a uneia dintre următoarele fapte:

a) părăsirea, alungarea sau lăsarea fără ajutor, expunându-l la suferinţe fizice sau morale;

b) neîndeplinirea, cu rea-credinţă, a obligaţiei de întreţinere prevăzute de lege;

c) neplata, cu rea-credinţă, timp de 3 luni, a pensiei de întreţinere stabilite pe cale judecătorească, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.

Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează neexecutarea, cu rea-credinţă, de către cel condamnat a prestaţiilor periodice stabilite prin hotărâre judecătorească, în favoarea persoanelor îndreptăţite la întreţinere din partea victimei infracţiunii.

Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate. Fapta nu se pedepseşte dacă, înainte de terminarea urmăririi penale, inculpatul îşi îndeplineşte obligaţiile.

Dacă, până la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare, inculpatul îşi îndeplineşte obligaţiile, instanţa dispune, după caz, amânarea aplicării pedepsei sau suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, chiar dacă nu sunt îndeplinite condiţiile prevăzute de lege pentru aceasta.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: