Redactia.ro
Home » Știri » Femeia din Timişoara diagnosticată cu coronavirus s-a vindecat

Femeia din Timişoara diagnosticată cu coronavirus s-a vindecat

coronavirus

Femeia de 38 de ani din Timişoara, care fusese diagnosticată cu coronavirus, s-a vindecat. Al doilea test făcut în cazul ei a avut rezultat negativ la infectarea cu coronavirus.

Rezultatul analizelor a fost negativ şi în cazul bărbatului de 47 ani. Bărbatul este la al doilea test negativ, adică cel din ziua a 13-a și a 14-a. Cei doi rămân deocamdată internați, transmite Digi 24. În cazul tânărului de 16 ani, rezultatul este pozitiv, după ce anterior testul a fost, de asemenea, pozitiv. Şi colegul de bancă al lui a fost testat, rezultatul fiind negativ.

În România au fost confirmate, până acum, 6 infecții cu coronavirus. Primul pacient diagnosticat cu COVID-19 s-a vindecat și a fost deja externat. Aşadra, mai sunt cinci persoane internate – cei trei la Timișoara, unul la Cluj-Napoca și unul la Iași.

La nivel național sunt în carantină instituționalizată 38 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 11.311 de persoane sunt în izolare la domiciliu și sub monitorizare medicală.

Coronavirusul a suferit mutaţii

Noul tip de coronavirus a suferit aproximativ 150 de mutații de la începutul epidemiei în China, potrivit unui articol publicat de o echipă de oameni de știință chinezi în revista National Science Review.

Oamenii de știință au analizat 103 genomi SARS-CoV-2 (Covid-19) disponibili public și au detectat deja 149 de mutații ale tulpinii. Majoritatea acestor mutaţii s-au produs recent. Studiul arată că virusul s-a divizat deja în două subtipuri: L (70%) și S (30%).

Oamenii de știință notează că subtipul L a fost întâlnit mai des în primele etape ale epidemiei din Wuhan, dar că frecvența acestuia a scăzut la începutul lunii ianuarie. Intervenția umană se poate să fi exercitat o presiune mai selectivă asupra subtipului L, care pare cel mai agresiv și se propagă mai repede.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: