Redactia.ro
Home » Știri » Femeile însărcinate din Capitală pot beneficia de 2.000 de lei. Ce trebuie să facă

Femeile însărcinate din Capitală pot beneficia de 2.000 de lei. Ce trebuie să facă

Vouchere pentru femeile insarcinate

În ultimele luni, multe femei din Capitală au rămas însărcinate, pentru că în lunile iunie și iulie au fost depuse 5.000 de solicitări pentru stimulente financiare.

Primarul Capitalei, Gabriela Firea a declarat marți că viitoarele mămici pot beneficia de suma de bani de 2.000 de lei.

Gravidele din Capitală pot beneficia de 2.000 de lei. Ce trebuie să facă

Gabriela Firea a declarat marți că în ultimele luni, mai multe femei din București au rămas însărcinate, în lunile iunie și iulie fiind depuse 5.000 de cereri pentru stimulente financiare.

Primarul general al Capitalei a menționat că va fi alături de mămicile din București și a anunțat că le va asigură programul ‘Voucher Materna’, lansat la inițiativa ei în anul 2018.

„Acestea, cu ajutorul stimulentelor financiare acordate de noi, isi pot cumpara medicamente sau pot achita analize sau proceduri medicale esentiale, care nu sunt decontate de Casa de Asigurari de Sanatate. ”

Este un program care s-a bucurat de un succes enorm : pana in prezent, aproape 40 000 de femei insarcinate au primit vouchere in valoare de 2.000 de lei, bugetul acestui proiect fiind de peste 11 milioane de euro! ”, a declarat Gabriela Firea.

Ce reguli trebuie să îndeplinească viitoarele mămici pentru a beneficia de acest voucher

Totodată, Firea a mai spus că acest proiect este foarte important pentru femeile însărcinate, pentru că le va asigura control medical la un doctor specialist. În România sunt multe femei însărcinate care nu merg la un consult de specialitate, pentru că nu dispun de banii necesari.

Primarul general al Bucureștiului a subliniat faptul că în momentul de față sunt analizate aproximativ 5.000 de dosare pentru care urmează să se acorde voucherele Materna în următoarea perioadă. Potrivit acesteia, mămicile cu vârsta de peste 18 ani vor primi acest voucher și care stau în București.

Reamintim că voucher-ul Materna București se acordă oricărei femei cu vârsta de peste 18 ani, cu domiciliul stabil în București sau viză de reședință de cel puțin 6 luni pe raza Capitalei, la data depunerii cererii, după săptămâna a 10-a luna de sarcină” a mai spus primarul Capitalei.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: