Redactia.ro
Home » Știri » Gabriela Firea, amenințată, intimidată și filată

Gabriela Firea, amenințată, intimidată și filată

Gabriela Firea

Primarul generalal Capitalei Gabriela Firea susține că anumite „forțe” din afara PSD i-au sugerat să nu mai candideze pentru un nou mandat la alegerile locale din toamnă, pentru că dacă ar candida la parlamentare și ar ajunge președintele social-democraților, ar avea mari șanse să fie propunerea partidului pentru postul de premier – scenariu de care nu este interesată.

Gabriela Firea a explicat însă că PSD nu i-a cerut „niciodată” să iasă din cursa pentru Primăria Capitalei. „Sunt alte forţe care transmit prin emisari că ar fi mai bine pentru mine să vin la preşedinţia PSD şi să candidez doar la parlamentare şi, eventual, dacă PSD va ajunge la guvernare să devin prim-ministru. Le-am spus că pe mine acest scenariu nu mă interesează.

Eu îmi văd cu multă seriozitate de treaba de la Primăria Capitalei, de activitatea mea, nu sunt un oportunist, nu calc pe cadavre, nu vreau să iau locul nici domnului Ciolacu şi nici viitoarei propuneri de premier a PSD.

„Am prima şansă să devin premier”

Nu sunt o aventurieră să-i părăsesc pe bucureşteni în ideea că, după ce voi câştiga un loc în Senatul României şi ca posibil preşedinte al PSD, am prima şansă să devin primul-ministru al acestei ţări, nu este cazul. Eu îmi văd de treaba mea”, a declarat Gabriela Firea, într-o declarație de presă susținută miercuri, la sediul PSD.

Gabriela Firea a subliniat că este candidatul PSD în continuare și a explicat că nu are „niciun motiv să mă retrag nici personal, nici politic, nici de altă natură. Sunt încercări în această perioadă de a mă destabiliza, de a mă convinge să renunț.

Mi se sugerează sau mi se spune direct, sunt amenințată, sunt intimidată, sunt filată. Eu știu ce am făcut pentru bucureșteni, știu ce proiecte am în continuare pentru Capitală. Nu am niciun motiv să renunț!”

Firea pierde teren în faţa lui Nicuşor Dan

Nicușor Dan are 9% peste Gabriela Firea în cursa pentru Primăria Capitalei, potrivit unui sondaj INSCOP, comandat de PNL și dat publicității joi. Candidatul sprijinit de PNL și USR ar obține 54,4% din voturi, iar actualul primar al Capitalei ar lua 45,6%. De asemenea, sondajul mai arată că procentul bucureștenilor care au indicat că vor veni la vot și au o opțiune este de 67,3% din eșantion.

Gabriela Firea a reacționat în urma apariției sondajului și a respins rezultatele lui. Primaul Capitalei îl compară pe Nicușor Dan cu Liviu Dragnea, declarând că ar trebuie să se aștepte ziua votului.

„Nu mă bat cu nimeni în sondaje. Și Domnul Dragnea se laudă cu procente uriașe în sondaje cu 3 luni înainte de europarlamentare iar rezultatul a fost dezastruos. Așa și acum. Se laudă cu ce nu există în realitate. Cel mai corect sondaj se realizează în ziua votului.

Am convingerea că bucureștenii vor vota un om implicat, harnic, priceput, tenace. PNL/PDL au blocat toate proiectele benefice pentru oameni, din Capitală, prin majoritatea din Consiliul general. Investiții pe care eu le-am deblocat și finalizat”, a spus Gabriela Firea, citată de Digi24.

Loading...