Redactia.ro
Home » Știri » Fenomen bizar în București: femei prinse la cerșit cu păpuși în brațe, pe post de bebeluși: „Îmi trebuie bani pentru lapte”

Fenomen bizar în București: femei prinse la cerșit cu păpuși în brațe, pe post de bebeluși: „Îmi trebuie bani pentru lapte”

Fenomen bizar în București: femei prinse la cerșit cu păpuși în brațe, pe post de bebeluși: „Îmi trebuie bani pentru lapte”

Mai multe femei au fost prinse, în București, la cerșit cu păpuși din cârpe în brațe, pe post de bebeluși. Ele susțineau că au nevoie de bani „pentru lapte”. Iată detalii despre ceea ce polițiștii numesc un „fenomen bizar”, care ia amploare.

Femei prinse la cerșit cu păpuși în brațe, pe post de bebeluși, în București: „Îmi trebuie bani pentru lapte”

Ca să facă rost de bani, femeile au improvizat. Ele au băgat păpuși din cârpe în salopete de copil, bine înfofolite, ca să pară că țin în brațe niște bebeluși, iar șoferii și trecătorii să fie înduioșați de starea lor. Spuneau că au nevoie de bani pentru lapte.

„Ți se rupe sufletul când vezi o femeie cu pruncul în brațe, stând cu orele pe străzi, în frig, cerând ajutor. Mulți, miloși, își deschid imediat portofelele”, se arată într-un comunicat de presă.

„O astfel de femeie apela la mila șoferilor. De ce ții copilul în frig? Vrei să te ajute cineva de la DGASPC?, a întrebat-o un șofer. Nu, nuuu, îmi trebuie doar bani pentru lapte, a răspuns cerșetoarea”, se mai arată în același comunicat.

Individele au fost prinse astfel în București, sectorul 6, în intersecția Cotroceni cu Piața Leu, de către polițiști, la niște semafoare. Polițiștii susțin că fenomentul începe deja să ia amploare, așa că atrag atenția asupra lui.

„Un fenomen bizar a început să ia amploare pe străzile Capitalei, la început de an: femei cu bebeluși în brațe cerșesc la semafor un bănuț pentru lapte praf. Atenție! Nu vă lăsați păcăliți! În brațele cerșetoarelor nu sunt copii, ci păpuși din cârpe. Poliția Locală Sector 6 a prins în fapt mai multe impostoare, pe care le-a sancționat cu amendă”, se arată în comunicatil de presă.

Fenomen bizar în București: femei prinse la cerșit cu păpuși în brațe, pe post de bebeluși: „Îmi trebuie bani pentru lapte”
Foto: preluare observatornews.ro

„Pare a fi o adevărată rețea de cerșetoare cu păpuși”

„Nu este singura și nici la prima abatere. Joi au fost prinse trei cerșetoare cu păpuși din haine, în zone diferite ale Sectorului 6. Săptămâna trecută, de asemenea, alta. Sunt persoane tinere, în putere, care pot munci și refuză sprijinul Direcție Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC). Fiecare a fost amendată cu câte 200 de lei. Vineri o altă femeie cu păpușă în brațe apela la mila șoferilor în zona Grozăvești.

„Pare a fi o adevărată rețea de cerșetoare cu păpuși, căci unele persoane prinse în fapt figurează cu același nume de familie și au mai fost amendate anul trecut pentru aceeași faptă”, se mai menționează în comunicat.

Legea spune că „apelarea în mod repetat la mila publicului” se pedepsește cu amendă cuprinsă între 100 și 500 de lei.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: