Redactia.ro
Home » Știri » Fenomen ciudat pe cerul din Rusia. Ce erau, de fapt, cercurile negre FOTO/VIDEO

Fenomen ciudat pe cerul din Rusia. Ce erau, de fapt, cercurile negre FOTO/VIDEO

Fenomen ciudat pe cerul din Rusia. Ce erau, de fapt, cercurile negre

Fenomen ciudat pe cerul din Rusia. Iată ce erau, de fapt, cercurile negre!

Fenomen ciudat pe cerul din Rusia

Imaginile ciudate cu un „cerc negru” plutind deasupra Moscovei i-a nedumerit pe localnici. Fenomenul a fost surprins și postat rapid  pe rețelele de socializare, iar serviciile de urgență nu au confirmat încă ce este sau cum a ajuns „cercul negru” pe cer.

Un inel de fum a fost observat în nord-vestul capitalei Rusiei pe 27 martie, plutind în apropierea unui complex rezidențial numit „Sputnik”. Potrivit localnicilor, s-a auzit o bubuitură puternică înainte ca inelul mare să fie văzut ridicându-se constant pe cer. Mulți au apelat la rețelele de socializare pentru a-și împărtăși confuzia. Unii dintre ei susțin că știu cum a fost cauzată această priveliște ciudată. Iată explicația!

Ce erau, de fapt, cercurile negre

Un clip ciudat cu inelul de fum a fost distribuit de Anton Gerashchenko, consilier al ministrului afacerilor interne din Ucraina. Acesta se descrie pe Twitter ca fiind „inamicul oficial al propagandei rusești”:

„Locuitorii din Moscova publică videoclipuri cu un cerc negru pe cerul orașului. Ce credeți că s-a întâmplat acolo?”.

În timp ce unii au glumit spunând că acesta amintește de scrisul pe care „Vrăjitoarea cea rea din Vest” l-a folosit pe cer pentru a scrie„”predă-te Dorothy” în Vrăjitorul din Oz, alții au sugerat că a fost cauzat de OZN-uri.

Unii au spus că forma ciudată a fost cauzată de un fulger, un foc de artificii sau o explozie care a avut loc printr-o formă rotundă.

Un utilizator de Twitter, care se descrie ca fiind veteran, a explicat că era un inel de fum:

„Nu este un inel de fum. Am fost inginer de luptă și am făcut explozii controlate (explozii mari, aproape o mie de kilograme de gloanțe de tanc, de artilerie etc.) în care am avut inele similare”.

Un altul a explicat că nu este deloc misterios, ci este cauzat de o explozie detonată la sol, care creează apoi o „urcare de aer încălzit și cortexul de fum”.

Serviciile de urgență nu au comentat încă incidentul

Rapoartele de știri locale spun că serviciile de urgență nu au comentat încă incidentul. Potrivit Izvestia, popularul cotidian pro-Kremlin, inelele negre sunt văzute destul de des, astfel de forme fiind formate de fumul care scapă rapid din țevile de pe o pâlnie industrială. Întrucât fumul nu se dispersează în atmosferă, acesta ia forma unui inel sau a unei bucle și plutește pe cer.

Deși mulți au concluzionat că este vorba despre un inel de fum, The Mirror a relatat că nu a fost dată o explicație exactă cu privire la motivul pentru care a fost provocat.

 

Sursa foto: jaccocharite, express.co.uk.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: