Redactia.ro
Home » Știri » Fenomen extrem de rar, în Munții Piatra Craiului. Unii spun că este paranormal, alții așteaptă aceste imagini an de an

Fenomen extrem de rar, în Munții Piatra Craiului. Unii spun că este paranormal, alții așteaptă aceste imagini an de an

Munții Piatra Craiului

Munții Piatra Craiului se află între Munții Bucegi și Munții Făgăraș și fac parte din Carpații Meridionali. Se văd cel mai bine de pe culoarul Rucăr – Bran din punctul belvedere situat deasupra localității Moeciu.

Parcul Național Piatra Craiului este unul dintre cele mai importante și cunoscute monumente naționale ale naturii.  Suprafața totală a Parcului Național Piatra Craiului este de 14.766 hectare, cea mai mare parte fiind poziționată în județul Brașov.

Această regiune este ideală pentru drumeții, cuprinzând peste 40 de trasee marcate, cu șapte refugii. În jurul ariei există cabane și pensiuni, la care drumeții pot să rămână peste noapte. Însă nu doar drumețiile îi atrag pe turiști. Un fenomen rar are loc doar o singură dată pe an în Parcul Național Piatra Craiului. Este vorba despre polenizarea pădurilor de molid și brad.

Imaginile cu polenizarea din Munții Piatra Craiului sunt deosebite

Polenizarea la brazi și molizi, arbori care nu au flori care să atragă insectele care asigură acest proces, se face cu ajutorul vântului. Într-o singură zi, când vântul este potrivit, brazii și molizii eliberează în același timp cantități uriașe de polen, potrivit Romsilva, citată de incredibilia.ro.

Norul de polen împrăștiat de vânt ajunge pe florile femele ale arborilor învecinați, flori care se vor transforma ulterior în conuri. Imagini cu acest fenomen extraordinat au fost postate pe pagina de Facebook a Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva.

Parcul Național Piatra Craiului este o arie protejată de interes național

Parcul Național Piatra Craiului, unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, are o suprafață de 14.800 de hectare în județele Brașov și Argeș, din care 10.860 de hectare păduri, din acestea peste 6.000 de hectare fiind protejate.

Masivul Piatra Craiului a devenit rezervație naturală  în 1938, datorită caracterului unic al masivului şi frumuseţii peisajului. Este singurul munte care iese în evidenţă prin altitudinea şi spectaculozitatea crestei. Se spune despre Piatra Craiului că este o „lamă” tăioasă şi abruptă de roci sedimentare, lungă de vreo 25 de km şi lată de 6 -8 km.  Altitudinea maximă a Pietrei Craiului este atinsă la Vârful La Om sau Piscul Baciului, 2238 de metri.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: