Redactia.ro
Home » Știri » Fenomen neobișnuit. Copac lovit de trăsnet pe vreme senină

Fenomen neobișnuit. Copac lovit de trăsnet pe vreme senină

În Florida a avut loc zilele trecute un fenomen extrem de ciudat: un copac a fost lovit de trăsnet, când cerul era perfect senin. Acest eveniment a fost filmat de camera de filmat a bordului unei mașini.

Acest eveniment a provocat panică printre locatari, iar aceștia au fost uimiți de faptul că nimeni nu a fost rănit.

O astfel de întâmplare are și o explicație din partea metereolologilor. Aceștia au spus că distanța de formare a fulgerelor este una foarte mare, iar acesta ar fi venit de la o furtună care s-a produs la aproximativ 13 kilometri de la locul incidentului.

Ce este trăsnetul și din ce cauze se formează?

Trăsnetul este descărcarea electrică ce se produce între nori și pământ. Producerea acestuia se datorează condițiilor atmosferice. În momentul în care acestea sunt normale, echilibrul electric din atmosferă este stabil, însă când se formează nori de furtună, sarcinile pozitive și negative se separă. Cele negative se găsesc, de obicei, în partea inferioară a norului, iar acest lucru determină formarea sarcinilor pozitive pe toate elementele de la sol.

Acumularea acestora va fi mai puternică pe elementele metalice sau care conțin metale. Se formează așa numitul efect Corona. Acesta este văzut de cele mai multe ori ca o lumină verde, puternică. În acest fel se creează un traseu de descărcare: sarcinile care produc efectul Corona produc un traseu ascendent care vine în întâmpinarea norului. În momentul întâlnirii dintre acestea, traseul este creat, iar norul se descarcă prin canal.

Producerea unui trăsnet este urmată de un fulger sau un tunet. Se remarcă între acestea o diferență în momentul producerii deoarece vitezele de propagare ale celor două unde nu sunt aceleași. Puterea trăsnetului a fost măsurată la câteva zeci de milioane de volți. Acesta are o putere de străpungere de aproximativ 3 milioane de volți pe metru.

Accidentele provocate de către trăsnet anual sunt foarte multe, aproximativ 24.ooo de milioane de oameni își pierd viața în astfel de condiții. Se spune și faptul că trăsnetul omoară mai multe persoane decât uraganele și tornadele la un loc.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: