Redactia.ro
Home » Știri » Fenomen periculos în România din cauza coronavirusului

Fenomen periculos în România din cauza coronavirusului

coronavirus

Hiroko Ogawa, o maratonistă din Japonia mutată în București, a povestit pe Facebook că a fost victima discriminării rasiale, pe străzile din Capitală.

În timp ce coronavirusul a făcut peste 2.236 de victime în China continentală, în țările non-asiatice ia amploare un fenomen la fel de periculos: „epidemia de rasism”.

Maratonista, în vârstă de 60 de ani, a povestit pe Facebook că a fost victima discriminării rasiale, în timp ce mergea pe stradă în București. Potrivit acesteia, un copil a strigat după ea, întrebând-o în bătaie de joc dacă are coronavirus.

„Aseară în timp ce am mers pe străzi în București, un copil mic mi-a strigat, „Ai coronavirus?” Discriminarea asiatică prin coronavirus a început în România… ”

Femeia din Japonia a povestit, pentru Hotnews, că s-a mutat în București, în urmă cu 15 ani, după ce s-a îndrăgostit de un bărbat și a fost impresionată de căldura localnicilor.

„Când merg în țară cu trenul, pe distanțe lungi, oamenii din compartiment sunt prietenoși, îmi vorbesc și după patru-cinci ore de călătorit împreună, devenim prieteni. Schimbăm numerele de telefon. În Japonia, oamenii nu prea vorbesc”, a declarat Hiroko Ogawa, în 2018.

Și românii cad victime fricii de coronavirus.  Un bărbat din Satu Mare, care s-a întors recent din Italia, locuiește acum la spital, pentru că rudele sale nu-l mai primesc acasă de teamă sa nu se îmbolnăvească. Oamenii și-au pierdut încrederea și în autorități, după ce au văzut la televizor ceea ce se întâmplă în China.

Loading...