Redactia.ro
Home » Știri » Fiara care face prăpăd într-o localitate din Dolj! Zeci de animale sfâșiate / Oamenii se tem să mai iasă din case după lăsarea întunericului 

Fiara care face prăpăd într-o localitate din Dolj! Zeci de animale sfâșiate / Oamenii se tem să mai iasă din case după lăsarea întunericului 

sacali

Este invazie de șacali în Gorj. Vânătorii gorjeni au undă verde să împuște aceste fiare, pentru a proteja, astfel, de pericol atât animalele sălbatice, dar și pe cele din gospodăriile oamenilor.

Prezența șacalilor a fost semnalată în majoritatea pădurilor din Gorj. Dar cei mai mulți au fost identificați în sudul judeţului Dolj, din zona Dunării.

Invazie de șacali într-o localitate din județul Dolj

Aceste fiare au creat pagube considerabile ciobanilor. Numai în ultimele zile, animalele sălbatice au omorât 20 de oi și miei din turma unui fermier. Bietul om a rămas doar cu 10 oi.

„Am auzit zgomote, zbierau, pe la 3 și am ieșit cu lanterna și când am venit aici am găsit făcut praf tot. Și au fugit, n-am apucat să văd bine că fiind beznă, negură. Dar au făcut prăpăd, prăpăd. M-a distrus. Asta e!”, a declarat fermierul păgubit.

Localnicii spun că stau cu frică de ani buni, pentru că în fiecare noapte aud șacalii care dau târcoale satului, însă este prima dată când le atacă animalele din curte.

„Același coșmar care-l petrecem noapte de noapte. E cam de acuma 4, 5 ani. Nu există să ies din 2 în 2 ore să nu aud urlând peste tot câmpul.”, spune un sătean.

„Nu ia nimeni măsuri să le mai împuțineze, să le împuște, să mai scăpăm de ele. Până la urmă, o să intre peste noi în casă. Și în sat. Dacă eram undeva în câmp eram în câmp, dar aici în sat nu se poate așa ceva.”, spune altcineva.

Oamenii, terorizați de ani buni de haitele de șacali

Primarul localității spune că animalele sălbatice nu mai au ce mânca în această perioadă, acesta fiind motivul pentru care intră în curțile oamenilor.

Autoritățile locale fac demersuri pentru ca fermierul să poată fi despăgubit. Reprezentanții Direcției agricole Dolj susțin că în ultimii ani șacalii au atacat și iepuri, fazani sau pui de căprioară.

Șacalul este greu de vânat, având în vedere că știe să se ferească din ținta vânătorilor. Potrivit acestora, aceste animale merg numai prin ascunzișuri și acționează doar atunci când nu se simt în pericol.

Cei mai mulți șacali sunt în Deltă şi în Călăraşi, spun reprezentanţii AJVPS, care estimează câteva mii de exemplare.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: