Redactia.ro
Home » Știri » Fiica de 6 ani a lui George Floyd a vorbit pentru prima oară în public: „Tati a schimbat lumea”

Fiica de 6 ani a lui George Floyd a vorbit pentru prima oară în public: „Tati a schimbat lumea”

Toată lumea a fost zguduită de moartea lui George Floyd. Dar nimeni nu va simți durerea a pierderii la fel de profund ca propria sa familie. Fiica lui George Floyd și mama ei, Roxie Washington, sunt extrem și profund îndurerate. Cele două au oferit celor de la Good Morning America un interviu în exclusivitate și au vorbit despre omul pe care lumea l-a cunoscut ca fiind un „uriaș blând”.

Într-un interviu emoționant, Gianna, în vârstă de 6 ani, a fost întrebată ce dorește ca lumea să știe despre tatăl ei. „Că îmi este dor de el”, a răspuns ea. Aceste cuvinte simple, dar totuși atât de puternice, venind din partea unui copil mic sunt greu de trecut cu vederea – Gianna nu-l va mai avea niciodată pe tatăl ei alături.

Este o durere pe care niciun copil nu ar trebui să o trăiască

Roxie Washington este și ea îndurerată. Ea spune că este cu atat mai îndurerată pentru fiica ei, mai ales că George a fost un tată cu adevărat minunat și implicat. „El își dorea tot timpul ce e mai bun pentru fiica lui”, a spus ea.

„Aveam probleme financiare, așa că a făcut ceea ce trebuia să facă un bărbat și a trebuit să vină aici [la Minneapolis] să muncească și a spus: „Mă voi întoarce acasă și vă voi lua cu mine.”

A fost o revărsare de emoții profunde în timpul interviului. Roxie Washington a povestit ce tată incredibil a fost George, vorbind chiar despre cât de prezent a fost el la nașterea fetiței, dar și după aceea. „Adică, acesta a fost copilul lui. El și-a iubit fetița.”, a spus ea

Și Gianna și-a iubit mult tatăl. Ea a mai spus că dorește ca oamenii să știe că „el se juca mult cu mine”. Roxie a reluat spunând că lui George i-a plăcut întotdeauna să se joace cu fiica sa. „Ea pur și simplu nu avea nevoie să se joace cu nimeni altcineva”, a spus ea, „pentru că tati se juca toată ziua cu ea”.

Roxie a vorbit și despre aflarea veștii devastatoare a morții lui George. A auzit totul de la nepoata ei, apoi, spune ea, a căutat și a văzut videoclipul online, dar i-a fost prea dificil să urmărească mai mult de o secundă.

„Nu-mi venea să cred că cineva îl apăsa în acel fel”, a spus ea printre lacrimi.

„Și atunci, în acel moment, pentru că l-am iubit atât de mult, aș fi vrut să îl ajut sau să fi putut fi acolo, lângă el, să îl ajut. Dar doar îl auzeam cerșind îndurare pentru viața lui.”

Este clar că pierderea este devastatoare pentru Roxie și fiica ei. Dar Gianna nu știe încă de ce a murit tatăl ei – mama ei nu știe cum să-i explice încă. Știe doar că lumea vorbește despre moartea lui și că a avut un impact uriaș.

Într-un alt videoclip emoționant devenit viral pe Instagram, Gianna apare cocoțată pe umerii unui vechi prieten de-ai tatălui său, fostul star NBA, Stephen Jackson. În timp ce Jackson o ținea de mâini ea își ridica mâinile și exclamă: „Tati a schimbat lumea!”. De asemenea, Stephan le-a fost alături lui Roxie și Gianna și la interviul GMA.

Stephan, și el îndurerat, a mărturisit că intenționează să intervină și să ajute familia în urma decesului dragului său prieten. „De ce trebuie să-i vedem durerea? De ce trebuie să vedem o fiică crescând fără tată? ”.

Roxie a apărut, de asemenea, la o conferință de presă din 2 iunie

„Vreau dreptate pentru el, pentru că a fost un om bun”, a susținut ea. „Indiferent ce ar crede cineva, a fost un om bun. Ea este dovada că George a fost un bărbat bun”, a spus ea în timp ce se uita la fiica ei.

La un moment dat în interviu, Gianna a împărtășit ceea ce ar vrea să devină atunci când va fi mare. „Am vrut să fiu … doctor și să am grijă de oameni”, a spus ea dulce. Dar Roxie este îngrozită că George Floyd nu va ajunge niciodată să-și vadă fiica trăind acele vise.

„Mi se rupe inima pentru copilul meu”

, a spus ea cu lacrimi care-i curgeau pe față.

Stephen știe că nu-l va putea înlocui niciodată pe George Floyd, dar i-a spus lui Roxie că va fi acolo pentru toate momentele importante – că amândouă se pot baza pe el. „Eu o voi conduce la altar”, a spus el. „O să fiu acolo pentru ea. Voi fi aici să vă șterg lacrimile.”

Moartea lui George Floyd a stârnit o mișcare care se întâmplă nu doar în SUA, dar și în alte țări. Aceste proteste nu-l vor putea aduce niciodată înapoi pe tatăl Giannei, dar să sperăm că moartea lui nu va fi în zadar, iar cuvintele ei vor răsuna.

Tatăl ei a schimbat deja lumea – este de necontestat. Dar întrebarea din mintea tuturor este: ce se întâmplă în continuare? Pentru că lumea are un mod de a pune pauză de la protest și de a-și vedea de viață în continuare. Avem nevoie de o schimbare reală și de durată prin care viața umană chiar să fie apreciată în egală măsură indiferent de rasă, astfel încât fetițele să nu-și mai piardă tații în modul în care Gianna l-a pierdut pe al ei.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini