Redactia.ro
Home » Știri » Filmul „Top Gun: Maverick” are încasări record! Tom Cruise a atins apogeul carierei

Filmul „Top Gun: Maverick” are încasări record! Tom Cruise a atins apogeul carierei

„Top Gun: Maverick” a urcat până la 124 de milioane de dolari în weekendul de deschidere, ceea ce i-a adus lui Tom Cruise cel mai mare debut pe piața internă a cinematografiei. 

Tom Cruise a atins apogeul carierei

Prolificul actor și-a făcut un mare renume de cascador neînfricat, a generat peste 4,2 miliarde de dolari în box office-ul intern din 1981, dar până acum nu mai avusese niciodată un film care să se deschidă cu mai mult de 65 de milioane de dolari. Tocmai s-a atins recordul carierei sale. 

Filmul Paramount și Skydance a generat, de asemenea, 124 de milioane de dolari la nivel internațional, ceea ce a dus la un total de 248 de milioane de dolari în weekendul de deschidere. Studioul se așteaptă ca filmul să ajungă la 151 de milioane de dolari în cele patru zile ale weekendului de Memorial Day. 

Filmul ar putea avea o mare rezistență în următoarele câteva săptămâni, deoarece se confruntă cu o concurență limitată în box office până la lansarea din 10 iunie a filmului „Jurassic World” de la „Universal: Dominion”.

Sezonul filmelor de vară s-a întors

„Sezonul filmelor de vară s-a întors”, a declarat Paul Dergarabedian, analist senior de media la Comscore. 

„Performanța filmului „Top Gun: Maverick” este o amintire uimitoare că, atunci când combini una dintre ultimele vedete de cinema autentice cu o poveste de modă veche, publicul de toate vârstele se va grăbi să vină la cinema pentru a lua parte la experiența comună de vizionare a filmelor mai mari decât viața.”

Marea deschidere pentru „Top Gun: Maverick” este un semn pozitiv pentru box office, care încă își revine după pandemia în curs. Filmul a atras publicul mai în vârstă, un segment demografic râvnit care a revenit mai greu în cinematografe de când acestea au început să se redeschidă la mijlocul anului 2020, potrivit Paramount.

Câți spectatori sunt așteptați să vadă „Top Gun: Maverick”

„Aproximativ 29% dintre biletele vândute în timpul weekendului au fost pentru proiecții înainte de ora 15.00 și 35% au fost pentru proiecții între orele 15.00 și 19.00”, conform EntTelligence. Acest lucru indică faptul că o parte semnificativă a vânzărilor de bilete a fost pentru spectacolele de matineu, o perioadă de timp spre care gravitează cinefilii mai în vârstă.

„Doar 11% din bilete au fost vândute pentru spectacolele care au avut loc după ora 21:00”. Potrivit datelor Paramount, 55% dintre cinefili aveau peste 35 de ani.

Aproximativ 9 milioane de spectatori sunt așteptați să vadă „Top Gun: Maverick” în primele trei zile în cinematografe, potrivit EntTelligence. Aceasta este de peste patru ori mai mult decât cele două milioane de spectatori care au văzut originalul „Top Gun” în cinematografe în timpul debutului său din 1986.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: